Tesla: kobaltvrije batterijen en 100 dollar per kWh

maandag, 12 augustus 2019 18:32
Tesla: kobaltvrije batterijen en 100 dollar per kWh

De R&D-kopman voor batterijen van Tesla heeft een interview gegeven aan een YouTuber. Zijn opmerkingen geven een zicht op de evolutie van batterijen.

YouTuber Sean Mitchell mocht een topman van Tesla interviewen waar we niet veel van horen: Jeff Dahn. Dahn werkt de komende 5 jaren binnen de R&D-afdeling voor batterijen bij de Amerikaanse constructeur met als doel om krachtigere pakketten te ontwerpen, zowel qua energiedichtheid, qua opladen en om de prijzen te verlagen. Hij leert ons enkele dingen bij.

100 dollar per kWh

Dahn is van mening, net zoals veel wetenschappers, dat de prijzen per kWh zullen dalen voor batterijen. Volgens hem komen we binnen enkele jaren al aan een prijs van 100 dollar per kWh (ofwel 89 euro). Vandaag zitten we nog rond de 176 dollar/kWh. Dit toekomstbeeld maakt ook duidelijk dat elektrische wagens ook gevoelig goedkoper zullen worden.

Geen kobalt meer

Tesla steekt het ook niet weg dat het werkt aan batterijen die zonder kobalt werken, nochtans een materiaal dat de chemische reacties stabiliseert en brand voorkomt. Het mineraal is erg duur en vervuilend, en het is duidelijk dat de sterk stijgende prijs de constructeurs zorgen baart. Wordt dus vervolgd, maar de doelen zijn er al.

Bron: Autogids.be

Getagged onder:
tesla
Laatst aangepast op maandag, 12 augustus 2019 18:40

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!