Kalasjnikov: elektrische deeltaxi’s

dinsdag, 13 augustus 2019 17:55
Kalasjnikov: elektrische deeltaxi’s

De Russen wagen zich ook aan een elektrische auto. Opvallend is dat het wapenbedrijf via een gedeeld model in het spel terechtkomt.

Kalasjnikov produceert niet alleen wapens. Ze werken ook aan een elektrische auto die ze onlangs presenteerden op het Euraziatisch Internationaal Forum, de ‘Taxi’.

80 km/u en 150 km

Dit is wel een heel ander verhaal dan het CV-1 prototype dat Kalasjnikov een paar maanden geleden voorstelde. Daarmee wouden ze Tesla nog het vuur aan de schenen leggen. Dit karretje, genaamd UV-4, is eerder bedoeld om te delen. Hij zal een elektromotor met een vermogen van 50 kW krijgen en een topsnelheid van 80 km/u – maar de accucapaciteit is nog niet bekend. 150 kilometer autonomie moet wel mogelijk zijn. “Het voertuig is bestemd voor bedrijven in een gebied waar het noodzakelijk is om lange afstanden af te leggen, evenals voor carpoolbedrijven”, klinkt het bij Kalasjnikov. Wordt vervolgd…

 

Bron: Autogids.be

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!