Officieel: Porsche Taycan, Porsches eerste elektrische sportwagen

donderdag, 05 september 2019 17:14
Officieel: Porsche Taycan, Porsches eerste elektrische sportwagen

Het wachten is voorbij: Porsche heeft eindelijk zijn elektrische Taycan voorgesteld. Die debuteert als Turbo en Turbo S, met een prijskaartje van meer dan € 150.000.

Enkele dagen voor de opening van het salon van Frankfurt heeft Porsche zijn eerste elektrische auto voorgesteld. Esthetisch had de Taycan geen grote geheimen meer als je naar de verschillende licht gecamoufleerde preproductiemodellen kijkt. Toch zien we in de details een Porsche-logo met “glaseffect” in de lichtstrook achteraan en een aerodynamische lijn, met een Cx-waarde van 0,22.

Ook het interieur was niet langer geheim: Porsche gaf al een foto vrij van het dashboard. Naast een configureerbare virtuele boordplank krijgt de Taycan een 10,9 duim groot centraal infotainmentscherm en een optioneel scherm voor de passagier. Gecombineerd vormen ze een grote glazen strook op het dashboard. Leder biedt Porsche niet aan in de Taycan: het interieur wordt aangekleed met gerecycleerde materialen om “het duurzame concept van een elektrische sportwagen te beklemtonen”, aldus Porsche.

Praktisch zijn er twee bagageruimtes: een vooraan met een capaciteit van 81 liter, en een achteraan met een capaciteit van 366 liter. Bij de lancering is de Taycan beschikbaar in twee versies, die qua naam eigenlijk niets gemeen hebben met de inhoud: Turbo en Turbo S. In beide gevallen zit er een elektromotor op de vooras en een op de achteras, waardoor ze steeds vierwielaangedreven zijn.

De Turbo S produceert 560 kW (761 pk) met overboostmodus. De Turbo is goed voor 500 kW (680 pk). De Taycan Turbo S accelereert van 0 naar 100 km/u in 2,8 seconden, de Turbo in 3,2 seconden. Technisch gebruiken deze Porsches een versnellingsbak met twee verzetten. De eerste zorgt voor scherpere acceleraties vanuit stilstand, de tweede langere zorgt voor meer rendement bij hogere snelheden. Daardoor haalt de Taycan 260 km/u.

Het WLTP-rijbereik van de Turbo S bedraagt 412 kilometer, tegenover 450 kilometer voor de Turbo. De capaciteit van de “Performance Battery Plus” bedraagt 93,4 kWh. De Taycan is de eerste elektrische auto die kan snelladen aan 800 volt (tegenover 400 volt voor de concurrentie), waardoor de batterij 100 WLTP-kilometers kan bijladen in iets meer dan vijf minuten. De laadtijd van 5 tot 80 procent bedraagt 22,5 minuten dankzij een maximaal laadvermogen van 270 kW. Thuisladen kan ook aan een laadpunt van 11 kW.

De Porsche Taycan Turbo en Turbo S kunnen vanaf nu worden besteld en kosten respectievelijk € 157.844,50 en € 191.724,50.

 

Bron: Vroom.be

Getagged onder:
porsche

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!