Mercedes EQS: in Frankfurt?

donderdag, 05 september 2019 17:23
Mercedes EQS: in Frankfurt?

Mercedes kondigt de komst aan van een elektrische berline die volgende week zal debuteren op het Autosalon van Frankfurt. Wellicht gaat het om de EQS, een elektrische S-Klasse.

Net als BMW is Mercedes van plan om een volledig gamma elektrische auto's te bouwen, gegroepeerd onder het submerk "EQ". Na de EQC komt er binnenkorteen sedan aan. Dat moet de EQS worden, die zal concurreren met de Tesla Model S, de Porsche Taycan en de toekomstige Jaguar XJ. We weten al dat de auto een slank lijnenspel zal krijgen, vergelijkbaar met dat van de de CLS. Mercedes heeft beloofd dat het gamma tegen 2025 minstens 10 volledig elektrisch aangedreven modellen zal tellen.

400 tot 500 km

Er is weinig bekend over het technische aspect van de auto, behalve dat deze twee motoren zal hebben, een op de vooras en een op de achteras. Wat het bereik betreft, moet het model tussen 400 en 500 km (WLTP) ver geraken op een lading, wat suggereert dat de accucapaciteit op ongeveer 90 kWh komt te liggen.

 

Bron: Autogids.be

Getagged onder:
mercedesbenz

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!