Officieel: Honda E krijgt twee vermogensversies

vrijdag, 06 september 2019 07:32
Officieel: Honda E krijgt twee vermogensversies

Het is niet langer een “quasi-definitief prototype”. Nu gaat het echt om de productieversie van Honda’s elektrische retrostadsauto. Die krijgt twee vermogensversies.

Zoals verwacht verschilt de productieversie niet echt van het conceptmodel met dezelfde naam dat we in Genève leerden kennen. Goed nieuws voor klanten die van de retrostijl houden. Ook op de productieversie worden de achteruitkijkspiegels trouwens vervangen door camera’s. Ook het dashboard blijft trouw aan het conceptmodel en krijgt dus heel wat schermen.

Wat we nog niet wisten, is dat Honda twee vermogensversies aanbiedt: 100 kW (136 pk) en 113 kW (154 pk). Het koppel bedraagt in beide gevallen 315 Nm. Daardoor zet de kleine elektrische Honda nog sportieve prestaties neer: 0-100 km/u duurt ongeveer 8 seconden.

De batterijcapaciteit bedraagt 35,5 kWh. Het is dus een ‘kleine’ batterij vergeleken met de nieuwe referenties onder de elektrische auto’s. Maar Honda koos er bewust voor om het gewicht en de prijs van zijn ‘e’ te beperken. Het rijbereik bedraagt 220 kilometer volgens de WLTP-cyclus, voldoende voor een stadsauto vindt Honda. Nu alleen nog de prijs…

 

Bron: Vroom.be

Getagged onder:
honda
Laatst aangepast op donderdag, 05 september 2019 17:36

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!