CO2: 24 Amerikaanse staten en verschillende steden tegenover Trump

maandag, 30 september 2019 22:15
CO2: 24 Amerikaanse staten en verschillende steden tegenover Trump

Californië en 23 andere Amerikaanse staten, samen met de steden New York en Washington D.C., zijn in open conflict met de president Donald Trump over CO2-normen. Ze hebben besloten om naar de rechtbank te stappen.

Bijna de helft van de Amerikaanse staten verzet zich tegen hun president om hun beslissingsautonomie te verdedigen. Dit front wil staten en steden in staat stellen om strengere CO2-normen in te stellen dan die van de Trump-administratie. Californië staat op kop, met nog 23 andere staten en verschillende steden achter zich, zoals Los Angeles, New York en Washington D.C. Zelfs al moet Donald Trump aangevallen worden via juridische weg, om zo hun rechten en hun onafhankelijkheid inzake milieupolitiek te verdedigen. Californië, als Democratische staat, toont zich het meest vastberaden om het front te leiden en de bewoner van het Oval Office te doen plooien.

Californië versus het Witte Huis
Het begon allemaal met de president die, via Twitter, de Californische beslissing introk om strengere vervuilingsnormen voor auto’s in te voeren. Een maatregel die ook New York en Washington D.C. zinnens waren om toe te passen, die andere bondgenoten hebben dan de ngo’s en milieuverdedigers om de plannen van Trump te dwarsbomen. Die laatste had snel de restricties van Barack Obama van de kaart geveegd, vooral door een volgeling van hem dicht aan het hoofd van de milieuorganisatie EPA te plaatsen. Verschillende constructeurs (Ford, BMW, Honda en Volkswagen) hebben echter besloten om niet te genieten van de nieuwe ruimte voor marge van het EPA en het Witte Huis, zij volgen eerder de nieuwe normen van Californië.

 

Bron: Autogids.be