Nissan Ariya is de elektrische Qashqai van morgen

dinsdag, 22 oktober 2019 17:48
Nissan Ariya is de elektrische Qashqai van morgen

Op het Autosalon van Tokio 2019 toont Nissan de Ariya Concept, de voorbode van een elektrisch aangedreven SUV à la Qashqai.

Binnenkort komt Nissan met een elektrische SUV. En dankzij deze op het Autosalon van Tokio onthulde Ariya Concept weten we ook hoe die eruit zou kunnen zien. Want in tegenstelling tot eerdere salonmodellen zoals de IMx ruikt deze designstudie reeds naar de uiteindelijke productieversie. Met een lengte van 4,6 meter positioneert de Ariya zich netjes tussen de huidig Qashqai en X-Trail in, maar zijn koetswerk is wel een stuk breder en lager.

Twee elektromotoren

Over de zuiver elektrische aandrijflijn wil Nissan nog niets verklappen. We weten alleen dat elke as een elektromotor krijgt, waardoor de Ariya een vierwielaandrijver wordt. En dat het vermogen “gelijkaardig of hoger is dan dat van heel wat prestigieuze sportwagens”. We zijn benieuwd. Wat we wel zeker weten, is de aanwezigheid van ProPilot 2.0, de jongste evolutie van het semi-autome rijsysteem van Nissan.

Het lijnenspel van de Nissan Ariya zou de nieuwe designrichting van het Japanse merk schetsen. Het V-vorminge radiatorrooster blijft, maar de smalle led-lampen geen de elektrische cross-over een heel eigen gezicht. Ook binnenin zien we wat Nissan van plan is, met een minimalistisch dashboard met digitaal instrumentecluster dat klassieke knoppen weert.

 

Bron: Autowereld.be

Getagged onder:
nissan
Laatst aangepast op woensdag, 23 oktober 2019 17:54