Lexus LF-30 Concept: zo ziet 2030 eruit

woensdag, 23 oktober 2019 18:27
Lexus LF-30 Concept: zo ziet 2030 eruit

Hoe ziet de auto er over 10 jaar uit? Lexus heeft alvast dit voorsmaakje voorbereid.

Lexus heeft in Tokio zijn visie op de auto van 2030 voorgesteld. Door gebruik te maken van de technische eigenschappen van zijn elektrische aandrijving, zoals de in de wielen geïntegreerde motoren, kan hij uitpakken met verrassende proporties. Hij trekt ook de nodige aandacht met zijn vleugeldeuren en de mogelijkheid om de verduistering van de ramen aan te passen.

Augmented reality

De auto van 2030 is niet alleen elektrisch maar ook zelfrijdend. Dat geldt dus ook voor de Lexus LF-30, waarvan het stuurwiel kan verdwijnen. De passagiers kunnen zich dan onderweg verstrooien met augmented reality. Zo kan het glazen dak allerlei dingen projecteren, zoals een sterrenhemel, video’s of indicaties van het navigatiesysteem tot aan de bestemming.

Lexus Airporter

Verder heeft de conceptcar een drone met de naam Lexus Airporter. In 2030 is het zelf dragen van je tassen blijkbaar voorbijgestreefd. De drone is er namelijk om “bagage op ongeziene wijze te vervoeren tussen de deurdrempel van je huis en de koffer van de wagen”.

500 kilometer rijbereik

Het 5 meter lange en futuristische gevaarte heeft een accu van 110 kWh waarmee hij een WLTP-rijbereik van 500 kilometer haalt. Deze batterij laat zich onder maximaal 150 kW herladen (blijkbaar is de technologie over 10 jaar nog niet verbeterd…) en hij is compatibel met inductief laden. De in de wielen gemonteerde elektromotoren ontwikkelen 400 kW (544 pk) en 700 Nm, waardoor de conceptcar van 0 naar 100 km/u sprint in 3,8 seconden.

 

Bron: Vroom.be

Getagged onder:
lexus