Suzuki Waku Spo is een coupé én een break

donderdag, 24 oktober 2019 17:24
Suzuki Waku Spo is een coupé én een break

Naar goede gewoonte toont Suzuki op de Tokyo Motor Show weer enkele leuke concepts. Eentje ervan is de Waku Spo, een mix van verschillende auto’s.

Een beetje coupé of een beetje break, en in het tweede geval dus ook familiewagen, de slechts 3,7 meter lange Waku Spo kan beide zijn. Het van bijzonder leuke lichtblokken (en camera’s in plaats van buitenspiegels) voorziene koetswerk laat zich op verschillende manieren configureren, dat geldt dan natuurlijk ook voor het interieur.

Met schuifdeuren

Voorin zitten normale portieren, achterin zijn er ook nog (kleine) schuifdeuren. Ze vergemakkelijken de toegang tot een interieur dat zich evengoed aan verschillende wensen en noden laat aanpassen. Dat gaat dan van een simpel dashboarddesign met een afwerking in hout tot een digitaal instrumentenbord over de hele breedte van de auto.

Dat laatste verschijnt in de Sports-modus, de bestuurder krijgt dan een pak extra informatie voorgeschoteld. Als Wagon, dat is Suzuki-taal voor break, schuift de achterbank naar achteren en zorgt een grotere hellingshoek evengoed voor comfortabeler zitten.

Plug-inhybride

Niet dat het van groot belang is, want dit autootje gaat in deze hoedanigheid natuurlijk niet in productie, maar Suzuki heeft het over een plug-inhybride aandrijving. Zonder verdere details, overigens. Veel meer moeten we er dus eigenlijk niet over vertellen, tenzij misschien nog dat het design is geïnspireerd door enkele kleine Suzuki’s uit de begindagen van het merk. Het is duidelijk, deze Waku Spo moest vooral leuk zijn om naar te kijken. Operatie geslaagd, denken we.

 

Bron: Autowereld.be

Getagged onder:
suzuki
Laatst aangepast op donderdag, 24 oktober 2019 17:35