Nissan Leaf Twin Engine heeft 300 pk en vraagt om Nismo-versie

vrijdag, 25 oktober 2019 16:58
Nissan Leaf Twin Engine heeft 300 pk en vraagt om Nismo-versie

Nissan experimenteert met een Twin Engine-versie van de elektrische Leaf. Die ontwikkelt meer dan 300 pk en zou de ideale basis vormen voor een hot-hatchafgeleide met Nismo-badge.

In Japan bestaat er een Leaf Nismo, maar die houdt het bij aanpassingen aan het koetswerk en het onderstel. Nu heeft Nissan ook de technologie om die hot-hatchversie de nodige credibiliteit te geven, want dankzij de installatie van een extra elektromotor ontwikkelt dit vierwielaangedreven Twin Engine-prototype een piekvermogen van 309 pk voor een maximumkoppel van 680 Nm. Het batterijpakket is dat van de Leaf e+ en heeft een energiecapaciteit van 62 kWh.

Om de bochtenappetijt te verbeteren, voegt Nissan een elektronische differentieelfunctie toe die elk wiel afzonderlijk kan afremmen om eventueel onderstuur te weren. Bovendien staat de Nissan Leaf Twin Engine op bredere 17-duimsvelgen die om dikkere wielkasten vragen, waardoor de breedte van het koetswerk met 4,2 centimeter toeneemt.

Nissan gebruikt deze Leaf Twin Engine als R&D-voertuig voor op stapel staande EV-modellen zoals de productieversie van de Ariya Concept die de Japanners vanonder het doek haalden tijdens het Autosalon van Tokio. Die Ariya is een compacte SUV uit het C-segment, dus vergelijkbaar met een Nissan Qashqai. Maar dan aangedreven door een elektrisch aandrijfgeheel dat vergelijkbaar is met dat van de Leaf Twin Engine. Best leuk, maar maak er nu ook echte Nismo-sportversie van.

 

Bron: Autowereld.be

Getagged onder:
nissan