Fiskers elektrische SUV krijgt een naam: de Ocean

zaterdag, 02 november 2019 13:03
Fiskers elektrische SUV krijgt een naam: de Ocean

In aanloop naar de onthulling van de volledig elektrische SUV van Fisker geeft de fabrikant alvast zijn naam prijs. De Fisker Ocean moet de meest duurzame auto ter wereld worden.

Drie foto’s, een naam en een visie. Dat is wat we voorlopig te zien krijgen van de Ocean, de EV die Fisker op 4 januari officieel aan het publiek zal onthullen. Die naam krijgt de wagen niet toevallig mee: de SUV zal geproduceerd worden met zo veel oog voor het milieu dat zelfs de tapijten uit gerecycleerd oceaanafval gemaakt worden. Enkel daarmee verdient de Ocean de titel “meest duurzame auto ter wereld” natuurlijk nog niet. Daarom is ook het leer volledig vegan, worden de rubberonderdelen gemaakt uit gerecycleerde banden en had alles wat uit plastic gemaakt wordt een vorig leven als flesje, t-shirt of koekjesverpakking.

Onder de motorkap van de Ocean zal weldegelijk iets zitten want een frunk is er niet. Fisker plaatst namelijk zo goed als alle elektronica in het vooronder om zo veel mogelijk interieurruimte te besparen. Met zijn 4,64 meter blijft de SUV dus bewust compact terwijl hij binnenin wel ruim en luxueus moet worden. De batterij van 80 kWh vinden we wel nog onder de vloerplaat en die zal de Ocean voorzien van een actieradius van 400 tot 480 kilometer. Als het weer wat meezit wordt het rijbereik jaarlijks nog eens met zo’n 1000 mijl (of 1609 kilometer) aangevuld dankzij de zonnepanelen op het dak.

Fisker wil met zijn elektrische SUV ook een nieuwe visie op mobiliteit lanceren. Zo zal het bedrijf de wagen niet verkopen maar wel leasen via een mobiele applicatie. De klanten betalen een vaste kost zonder verplichting op de lange termijn en Fisker neemt het onderhoud van de auto voor zijn rekening. De Ocean moet daarmee—naast de meest duurzame wagen ter wereld—ook de meest gemakkelijke wagen om te bezitten worden.

De Fisker Ocean wordt op 4 januari 2020 onthuld op een privé-evenement dat live te volgen zal zijn online. De productie zou eind 2021 starten maar ongeduldigen kunnen vanaf 27 november dit jaar al een exemplaar reserveren via een app.

 

Tekst: Joram Van Acker

Getagged onder:
fisker