Volkswagen I.D. Space Vizzion: elektrische break

donderdag, 28 november 2019 12:52
Volkswagen I.D. Space Vizzion: elektrische break

Deze I.D. Space Vizzion is een elektrische break waarmee Volkswagen de komst van een productiemodel voorbereidt. Deze conceptstudie debuteert op het salon van Los Angeles.

Volkswagen experimenteert met een elektrische break, want deze op het autosalon van Los Angeles onthulde I.D. Space Vizzion Concept is meer dan een showcar. Loop 2021 volgt er een productieversie die ook aangeboden zal worden in Europa. Het koetswerk heeft een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,24 en het elektrische aandrijfgeheel combineert twee elektromotoren (eentje per as, dus vierwielaandrijving) met een batterijpakket van 82 kWH. Het systeemvermogen bedraagt 340 pk, wat de Space Vizzion toelaat om in 5,4 seconden van 0 naar 100 km/u te sprinten. Het rijbereik zou 590 kilometer bedragen (WLTP). Snelladen kan aan 150 kW.

vw id space vizion 8

Bagage
De Volkswagen I.D. Space Vision bouwt op het modulaire MEB-platform dat de VW-groep ontwikkelde voor elektrische wagens. Deze break heeft een lengte van 4,95 meter en beschikt over een laadvolume van 590 liter. Het interieur houdt het bij vier, weliswaar volwaardige zitplaatsen. De aankleding is vervaardigd uit gerecycleerd materiaal, waaronder AppleSkin. Dat is een soort kunstleer dat gemaakt is van het afval uit de appelsapproductie. Voor snelle verplaatsingen in de binnenstad monteerden de ontwerpers een setje elektrische steps/skateboards in de kofferbak.

 

Bron: Autogids.be

Getagged onder:
volkswagen
Laatst aangepast op maandag, 02 december 2019 19:45