Sony Vision-S: propvol technologie

dinsdag, 07 januari 2020 18:11
Sony Vision-S: propvol technologie

Sony verrast op de CES in Las Vegas door een conceptcar te presenteren. De elektronicaspecialist uit Japan toont er zijn technologieën die het heeft ontwikkeld voor de autosector.

De op de CES gepresenteerde Sony Vision-S geeft de Japanse elektronicaspecialist de kans om verschillende technologieën voor te stellen die het heeft ontwikkeld voor de autosector. De conceptcar heeft 33 verschillende sensoren, van camera’s over een radar tot zelfs een Lidar, om objecten en personen rondom de wagen te detecteren. Als infotainmentspecialist heeft Sony dit demovoertuig ook uitgerust met heel wat displays, waarvan eentje die zich uitstrekt over de hele breedte van het dashboard, en verschillende multimediatools. Bovendien heeft de wagen een immersief 360°-audiosysteem!

Nieuw platform
Sony heeft geen bestaand model gebruikt om zijn technologie te showen. Het gaat om een volledig nieuwe auto, samen ontwikkeld met Magna, dat ook het platform heeft geleverd. De Vision-S is een berline met vierwielaandrijving en een vermogen van 400 kW (526 pk) dankzij twee elektromotoren. Hij snelt van 0 tot 100 km/u in 4,8 seconden en kan 240 km/u rijden. Sony geeft daarentegen nog geen info over de batterij en de autonomie.

 

Bron: Autogids.be