Apex AP-0 is sport-EV met holografische race-instructeur

dinsdag, 17 maart 2020 19:59
Apex AP-0 is sport-EV met holografische race-instructeur

Apex Motor introduceert de AP-0 Concept, een elektrische sportwagen met een vermogen van 658 pk, een rijbereik van 515 kilometer en een holografische race-instructeur.

Het Engelse Apex Motor stelt de AP-0 Concept voor, een zowat volledig uit koolstofvezel opgetrokken sportwagen die 4,4 meter lang is en 1,2 ton weegt. De volledig elektrische aandrijflijn combineert accupakket heeft een capaciteit van 90 kWh met een elektromotor van 658 pk. Het WLTP-rijbereik bedraagt 515 kilometer en 15 minuten volstaan om de batterijen weer op 80% van hun kunnen te brengen. De AP-0 heeft aan 2,3 seconden genoeg om van 0 naar 100 te snellen en haalt een topsnelheid van 305 km/u.

De productieversie van de Apex AP-0 zou eind 2022 klaar moeten zijn en een 150.000 Britse pond gaan kosten, dat is ongeveer 165.000 euro aan de huidige wisselkoers.

Hologram
Het scherp getekende en met een speciale lichtsignatuur gezegende koetswerkontwerp houdt het lekker compact en vertrouwt op een aantal aerodynamische spitsvondigheden. Let op de cameraspiegels en op de centrale vin op de achterpartij, waarmee Apex Motor naar de racerij knipoogt. En dat is geen toeval, want de Britse constructeur vervaardigt onderdelen voor de autosport. Toch is de AP-0 niet bedoeld als puur circuitspeeltje, maar als sportwagen voor de openbare weg. De bewijst de aanwezigheid van allerlei lidar-sensoren, die deze sport-EV semi-autonome rijfunctionaliteiten van niveau 3 moeten verschaffen.

De cockpit weert overdreven luxe, maar spartaans kan je de Apex AP-0 moeilijk noemen. Let op het vierkante stuurwiel en de knap vormgegeven tellerpartij, die gecomplimenteerd wordt door een holografische projectie van de meest essentiƫle gegevens. Dat hologram kan ook dienst doen als virtule race-instructeur, onder meer door de ideale rijlijn en het gewenste rempunt te visualiseren.

apex ap0 concept 06

 

Bron: Autogids.be

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!