Coronavirus: goed carpoolen en autodelen

woensdag, 18 maart 2020 16:06
Coronavirus: goed carpoolen en autodelen

Midden in de Covid-19-crisis moet je waakzamer zijn bij het autodelen. Er zijn maatregelen genomen door autodeeldiensten als Cambio.

In de logica van het vermijden van plaatsen waar je sneller wordt blootgesteld, is carpoolen niet zo populair en wordt het zelfs afgeraden. Van hun kant hebben de autodeeldiensten maatregelen genomen. Ze willen zich geruststellend tonen door te zeggen dat ze ‘veiliger’ zijn dan openbaar vervoer. Er zijn dan ook sanitaire maatregelen genomen om de risico’s op besmetting in deelauto’s te beperken. Cambio zegt zijn techniciens te hebben ingelicht. Voor hun veiligheid zijn ze beter uitgerust om onderhoud aan de auto’s uit te voeren. Klanten genieten verbeterde en vermenigvuldigde reinigingsbeurten.

Schone handen
Cambio neemt uiteraard het advies van de regering op en raadt aan om de handen regelmatig te wassen met zeep of een ontsmettingsgel. Het bedrijf levert die producten niet zelf, omdat er snel tekorten ontstaan en de klanten ze vaak ‘lenen’. Ze vragen dus aan hun gebruikers om hun burgerzin aan te spreken en respect te hebben voor de basisregels van gezondheid en hygiëne. Deze vaststellingen en opmerkingen zijn natuurlijk ook van toepassing in taxi’s en Ubers die, in principe, na elke klant hun stuur, versnellingsbook en dashboard moeten reinigen.

 

Bron: Autogids.be

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!