LeasePlan toont dat het kan: 30 werknemers kiezen voor Polestar 2

maandag, 12 oktober 2020 17:27
LeasePlan toont dat het kan: 30 werknemers kiezen voor Polestar 2

Leasingmaatschappij LeasePlan nam op 11 september maar liefst 30 nieuwe Polestar 2’s in ontvangst—meteen de grootste levering in de Benelux van het jonge merk. Daarmee zet de leasing-gigant een aanzienlijke stap in de richting van zijn groene ambities voor 2021. Wij waren erbij en spraken met Johan Portier en Lies Eeckman, managing directors van respectievelijk LeasePlan België en Polestar België.

Gedeelde ambities

Al in 2016 maakte LeasePlan bekend dat het een pioniersrol wilde spelen in de vergroening van het Belgische wagenpark. Het oorspronkelijk Nederlandse leasingbedrijf kondigde toen aan dat het tegen eind 2021 al zijn medewerkers emissievrij zou doen rijden en tegen 2030 nog eens het grootste deel van zijn klanten. Dat tweestappenplan is volgens managing director Johan Portier een logische keuze: “Als beheerder van een wereldwijd leasewagenpark van zo’n 2 miljoen wagens moeten we het als één van onze doelen zien om het goede voorbeeld te geven,” legt hij uit. “Daarom zullen wij in eerste instantie tonen dat het kan door onze eigen medewerkers de overstap te laten maken naar emissievrije mobiliteit. Daarna kunnen we onze ervaringen delen met onze klanten op een praktische, eerlijke manier om de transitie naar elektrisch rijden ook bij hen zo vlot mogelijk te laten verlopen.”

De visie van Polestar valt daarin perfect met die van LeasePlan te rijmen. Het dochtermerk van Volvo staat eveneens voor emissieloze mobiliteit, en dat gaat verder dan enkel de effectieve uitstoot van een wagen. “Een Polestar is milieuvriendelijk zonder compromis,” verklaart Polestar-directeur Lies Eeckman. “En daar gaan we ver in. We doen er namelijk ook alles aan om het productieproces zo milieuvriendelijk mogelijk te houden. We gebruiken bijvoorbeeld vegan-leer om de zetels te bekleden en alle houtinleg in het interieur is afkomstig van gerecycleerd hout. Ook over de batterij denken we na,” legt Eeckman uit: “daar zorgen we ervoor dat bijvoorbeeld het kobalt van duurzame oorsprong is.” Net als LeasePlan wil Polestar dus aantonen dat het allemaal wat duurzamer kan in hun sector.

Polestar 2 als leasewagen

Los van de milieubewuste eensgezindheid die bij Polestar en LeasePlan heerst houdt de Polestar 2 ook gewoon steek als leasewagen, aldus Eeckman. “Hij heeft een heel goede TCO (Total Cost of Ownership) aangezien EV’s per definitie lagere onderhoudskosten hebben dan tegenhangers met verbrandingsmotor. Ten tweede is ook de restwaarde van deze wagen zeer sterk: wereldwijde studies tonen aan dat een Polestar zijn waarde op de tweedehandsmarkt grotendeels zal behouden. Daardoor kan je een goed uitgeruste Polestar 2 in een leaseovereenkomst aan een relatief schappelijke prijs krijgen. De Launch Edition die we hier vandaag overhandigen is bijvoorbeeld bijna full option.”

“Daarnaast is dit ook een uitzonderlijk gebruiksvriendelijke wagen,” gaat Eeckman verder. “Dit is namelijk de eerste auto die een volledig Google-gebaseerd infotainmentsysteem heeft waardoor er een naadloze verbinding met je smartphone kan bestaan.” Daarmee beantwoordt de Polestar 2 dus aan zowat alle vereisten om een goede leasewagen te zijn.

Polestar kan echter met zijn elektrische sedan heel wat meer bieden dan de traditionele leasewagen volgens de managing director. “Naast een 100% elektrische wagen is dit ook een echte high performance-wagen. De Polestar 2 is aantrekkelijk voor de sportievelingen en dat is vaak niet evident in de markt van bedrijfswagens. Daarbij komt dat dit een EV is waarbij range anxiety geen probleem meer hoeft te zijn: met een actieradius van 480 kilometer en een snellaadtijd van 40 minuten ben je zorgeloos onderweg. Ook service is één van onze stokpaardjes,” gaat de Polestar-directeur verder: “wanneer je auto onderhoud of herstelling nodig heeft wordt hij door één van onze werknemers opgehaald en gewassen teruggebracht. Er zijn dus heel wat redenen om voor een Polestar te kiezen als leasewagen.”

Spotify-mobiliteit

De toekomstvisie van LeasePlan gaat nog heel wat verder dan hun geëlektrificeerde ambities. “Wat Spotify met muziek doet zal ook met mobiliteit gebeuren,” voorspelt Johan Portier. “Wanneer we als bedrijf naar de toekomst kijken verwachten we dat mobiliteit steeds meer gedeeld zal worden,” legt Portier uit. “Dat is voor ons één van de drie aspecten die onze toekomstvisie op autogebruik vormgeven. De wagen zal enerzijds elektrisch zijn—of hij nu zijn stroom uit een stekker haalt of uit een brandstofcel—, hij zal autonoom zijn en hij zal gedeeld zijn. De auto zal in dit idee dezelfde functie hebben als muziek in tijden van Spotify: in plaats van te bezitten kan je gewoon gebruiken waar je wil en wanneer je wil zonder vaste kosten.” Wat de rol van LeasePlan daarin zal zijn laat de managing director nog even in het midden: “Of we zelf aanbieder van gedeelde mobiliteit zullen worden kunnen we nog niet zeggen; we zien ons in eerste instantie als een aanbieder van wagenparken. In die zin kunnen wij de wagens financieren voor aanbieders van deelwagendiensten.”

Los van de toekomstmuziek blijft de LeasePlan-directeur vooralsnog geloven in de individuele bedrijfswagen. “Het succes van de bedrijfswagen in ons land hangt samen met de competitiviteit van bedrijven. Om de loonkost beheersbaar te maken maar toch werknemers aan te trekken wordt het eigenlijk bijna verwacht dat de bedrijfswagen een mogelijkheid is en blijft,” verklaart Portier. “Ik zie dit dus niet meteen verdwijnen, maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Vergeet niet dat leasewagens en bedrijfswagens bijdragen tot de vernieuwing van de Belgische vloot. Bedrijven worden gestimuleerd om steeds groenere en veiligere bedrijfswagens aan te bieden en dit zorgt voor een constante vernieuwing op de wegen en later ook op de tweedehandsmarkt. De bedrijfsvloot is per definitie de groenste vloot die rondrijdt, dus zonder die bedrijfswagens zouden er heel wat meer vervuilende wagens onderweg zijn.”

Met deze 30 nieuwe Polestars komt LeasePlan dus dichter bij zijn ambitie om in eerste instantie zijn eigen werknemers en later ook zijn klanten te helpen overschakelen op emissievrije mobiliteit. De tweede levering Polestars voor het leasebedrijf is intussen al in het productiestadium; deze worden begin 2021 overhandigd.

Tekst: Joram Van Acker
Foto’s: LeasePlan

Getagged onder:
polestar
Laatst aangepast op dinsdag, 13 oktober 2020 21:43