Renault heeft CO2-krediet te verkopen

maandag, 19 oktober 2020 15:26
Renault heeft CO2-krediet te verkopen

Renault heeft voorsprong op zijn objectieven om de gemiddelde CO2-uitstoot van zijn gamma onder de grenswaarde van de EU te krijgen, waardoor het zijn overtollige kredieten wil doorverkopen aan wie ze nodig heeft.

FCA (Fiat Chrysler Automobiles) heeft een overeenkomst moeten sluiten met Tesla om een deel van de CO2-kredieten van het Amerikaanse merk over te kopen om de doelstellingen van de Europese Unie te behalen en zo fikse boetes te vermijden. Renault zit net in de omgekeerde situatie en geniet van de snel uitbreidende elektrificatie van zijn gamma. De Franse groep heeft zo krediet op overschot om te verkopen of te ruilen en is op zoek naar een afnemer.

Elektrificatie en verbetering
Door zijn gamma de voorbije maanden intensief te elektrificeren, met de E-Tech-modellen en de Zoé, is Renault zeker van zijn stuk om de emissiedoelstellingen van de EU te halen en wil daarom zijn inspanningen verzilveren door geld te verdienen van constructeurs die problemen hebben met deze deadline. Het merk met de ruit neemt dus geen genoegen met een geslaagde sprint, maar wil ook genieten van de extraatjes die dit met zich meebrengt.

Daar is wat voor te zeggen, want het is een praktijk die al gebruikelijk is op de Europese automarkt. FCA koopt kredieten over van Tesla en Volkswagen zou hetzelfde doen met de Chinese groep SAIC, eigenaar en distributeur van het merk MG in Europa. Net als bij het merk van Elon Musk zou het verkopen van CO2-kredieten Renault in staat stellen om zijn schatkist aan te vullen aan het einde van een financieel lastige periode, met resultaten die onder de gestelde doelen liggen.

Lees dit bericht verder op Autogids.be

Getagged onder:
renault
Laatst aangepast op dinsdag, 29 december 2020 14:27