De Fiat New 500, 100% elektrisch, eert de liefde voor de auto in België

maandag, 15 februari 2021 19:48
De Fiat New 500, 100% elektrisch, eert de liefde voor de auto in België

Onuitgegeven foto's die de liefdesverhouding van de Fiat New 500 met België vieren.
De eerste 100% elektrische auto van Fiat, verkrijgbaar als berline en cabriolet, promoot duurzame mobiliteit om Valentijnsdag te vieren.

De Fiat New 500, die al in vele landen wordt bejubeld en nog maar enkele dagen geleden door het beroemde Italiaanse automagazine "Quattroruote" werd bekroond met de prijs "Auto van het Jaar", blijft een eerbetoon op zich aan de passie voor autorijden.

De Fiat New 500, die in maart jongstleden werd onthuld en tussen september en november aan de internationale pers werd voorgesteld voor tests met het oog op zijn lancering in december 2020, is de favoriet van de autoliefhebbers.

De Fiat New 500, een cultobject geïnspireerd op het oorspronkelijke model dat in 1957 het levenslicht zag, is het voorwerp geweest van een investering van meer dan €700 miljoen in Italië, waar hij wordt geproduceerd in de vestiging Mirafori in Turijn. Hij is thans verkrijgbaar in twee koetswerkvarianten (berline en cabriolet), en binnenkort een derde 3+1-variant, die in 2021 op de markt komt.

Bij het ontwerp van deze 100% elektrische auto creëerden de ingenieurs van Stellantis een gloednieuw technisch platform rond de elektrische motor en integreerden ze nieuwe controle-, veiligheids- en infotainmenttechnologieën. Het resultaat is een auto die de beste dynamische prestaties in zijn klasse biedt, wendbaar en aangenaam is om te rijden, comfortabel, stil en steeds geconnecteerd.

De basis voor de ontwikkeling ervan was de wens van de ingenieurs om het toestel het gebruiksgemak van een smartphone te geven, om hetzelfde concept naar de auto-industrie over te brengen. Dit was het uitgangspunt voor het technologische "ecosysteem" van de New 500, dat de klanten intuïtief moet helpen bij de verschillende manieren om een auto te gebruiken. Het doel is om alle domoticasystemen die het leven gemakkelijker en aangenamer maken over te zetten naar de New 500: van een Wi-Fi-hotspot tot de Alexa-spraakassistent.

Gedreven en opwindend, je wordt op slag verliefd op de Fiat New 500 en nu viert hij de liefde voor de auto in België. Hij is verkrijgbaar bij alle erkende Fiat-dealers in België en Luxemburg.

Getagged onder:
fiat