Karma GS-6: meer voor minder

dinsdag, 23 februari 2021 17:07
Karma GS-6: meer voor minder

Karma, het bedrijf dat nog steeds verder werkt aan de oude Fisker Karma, heeft de GS-6 voorgesteld. Het is een veel goedkopere versie van de Revero die ook nog eens sneller is en verder elektrisch kan rijden!

De basis van de Karma GS-6 is nog steeds dezelfde, die komt van de oude Fisker Karma, de semi-elektrische luxeberline die de concurrentie leek aan te gaan met de Tesla Model S. Dat liep niet goed af voor Fisker, maar de auto leeft dus nog verder in een geëvolueerde vorm. De GS-6 is bijna identiek aan de Revero, maar hij is wel een stuk goedkoper: de Revero kost minstens 130.000 dollar, deze GS-6 'slechts' 83.900 dollar in zijn basisversie. Enkel het dak met zonnepanelen lijkt niet aanwezig op de GS-6, voor de rest heb je een snellere auto in de plaats, die ook nog eens langer teert op zijn batterijen. De Revero zou later terugkomen als krachtiger model om het prijsverschil te rechtvaardigen.

129 + 450 km
Onder de motorkap zit een BMW-driecilinder van 1,5 liter die enkel als range extender dient om het accupakket van 28 kWh bij te laden, of in hoge nood rechtstreeks zijn elektrische energie aan de elektromotoren te leveren. Die laatsten zijn twee keer 200 kW sterk (in totaal 544 pk) en drijven de achterwielen aan. Snel zal de GS-6 wel zijn, maar Karma heeft het niet zo voor cijfertjes. Het is belangrijker dat de auto snel aanvoelt dan dat hij binnen x aantal seconden de 100 km/u aantikt. De elektrische range kennen we wel, die bedraagt maximaal 80 mijl (129 km). Vervolgens moet de benzinemotor bijspringen, met een totaal rijbereik van 360 mijl (579 km) voor ook de benzinetank volledig leeg is.

Lees de rest van dit artikel op Autogids.be!

Getagged onder:
fisker