Rivian Adventure Network: laadnet voor avonturiers

donderdag, 25 maart 2021 18:54
Rivian Adventure Network: laadnet voor avonturiers

Rivian gaat een oplaadnetwerk ontwikkelen dat zich richt op bergachtige en recreatiegebieden in de VS om zijn SUV R1S en zijn pick-up R1T ook te kunnen opladen in de wildernis.

Een van de sterktes van Tesla zit in zijn Supercharger-snellaadnetwerk. Rivian snapt dit ook en wil zijn landgenoot nabootsen door een eigen laadnet op te zetten dat aangepast is aan zijn producten. Met de SUV R1S en de pick-up R1T wil de Amerikaanse start-up een netwerk oprichten met de naam Rivian Adventure Network, waarbij de laadstations geplaatst zullen worden rond bergen en andere recreatiegebieden waar het beoogde clienteel graag naartoe zou moeten gaan.

225 km in 20 minuten
Rivian wil dus het Amerikaanse grondgebied 'veroveren' door 600 snellaadstations te installeren voor eigenaars van de R1T en R1S, voor een totaal van 3.500 laadpunten. Met een capaciteit van 200 kW (en later en upgrade naar meer dan 300 kW), maken deze stations het mogelijk om 140 mijl (225 km) bij te laden op 20 minuten tijd met de R1T en R1S. En omdat Rivian het milieu wil beschermen, moeten deze laadstations gevoed worden door 100% hernieuwbare energie.

Lees de rest van dit artikel op Autogids.be

Getagged onder:
rivian