Maxus eDeliver9: wie doet beter?

dinsdag, 13 april 2021 17:47
Maxus eDeliver9: wie doet beter?

De bestelwagenmarkt is historisch gezien altijd een typische dieselmarkt geweest, waardoor de industrie zich in de beginjaren volledig op de personenwagens heeft toegelegd om te gaan elektrificeren. Het Amerikaanse Tesla kennen we intussen allemaal, maar vanuit het Verre Oosten is ook Maxus volop – en razendsnel - aan de weg naar de Europese top aan het timmeren. Vandaag maken we kennis met hun eDeliver9, een game changer die het nieuwe elektrische normaal introduceert op de Belgische bestelwagenmarkt.

Dat de eDeliver9 met z’n vier wielen in de 21e eeuw staat, merk je meteen aan zijn frisse voorkomen met opvallende LED-lichtsignatuur en het knap vormgegeven radiatorooster met geïntegreerde laadklep, die de elektrische aard van het beestje onthult. Een beestje dat van aanpakken weet, want de eDeliver9 wordt door zijn makers zonder verpinken de meest complete elektrische bestelwagen aller tijden genoemd. In harde cijfers spreken we over een vermogen van maar liefst 204 pk, een nuttig laadvermogen tot 1.350 kilogram en een laadvolume tot 12,5 m³, waardoor deze elektrovariant in geen geval hoeft onder te doen voor zijn dieselende soortgenoten. Daarnaast mag de eDeliver9, als enige in zijn soort, ook nog eens een aanhanger slepen tot 1,5 ton.

3 batterijopties, tot 350 kilometer autonomie

Meteen bij de lancering, in juni 2021, zal de Maxus eDeliver 9 beschikbaar zijn in twee verschillende koetswerkversies met N1-homologatie, en één uitvoering met verhoogd dak in N2-homologatie tot 4,05 ton. Voor de N1-gehomologeerde uitvoeringen zijn de meteen beschikbare koetswerkvarianten de L2H2 en L3H2. Middellange en lange wielbasis dus, telkens in H2-hoogte, goed voor laadvolumes van 9,7 en 11 m³ en laadvermogens van 860, 980 en 1.200 kg, afhankelijk van de gekozen batterij.

Net als bij de kleinere eDeliver3 zullen ook de eDeliver9-klanten immers kunnen kiezen welk batterijpakket het best aansluit bij hun eigen mobiliteitsbehoefte: bij de lancering is er namelijk keuze uit drie verschillende pakketten met een capaciteit van 52, 72 of 89 kWh, goed voor een rijbereik van 186 tot net geen 300 kilometer. Gebruik je de eDeliver9 enkel binnen de stadsmuren, dan loopt het maximale rijbereik zelfs op tot meer dan 350 kilometer. De elektromotor in alle versies van de eDeliver 9, ongeacht de gekozen batterij, levert daarbij een recordvermogen van 204 pk en een maximumkoppel van maar liefst 310 Nm, cijfers die zelfs bij volle belading garant moeten staan voor uitstekende prestaties.

Opladen: extra gebruiksvriendelijk

Ook qua oplaadtechnologie pakt Maxus uit met krasse cijfers: de standaard interne lader kan driefasig AC-laden aan een snelheid tot 11 kW, en aan een DC-snellader haalt de eDeliver 9 een laadsnelheid van 50 kW (voor de 52 kWh-batterij) tot 72 kW (voor de 72 kWh-batterij). Daarmee duurt een volledige laadcyclus (van 5 tot 100%) aan een doorsnee 11 kW wallbox tussen de vijf en de 7,5 uur (afhankelijk van de gekozen batterij). Nog handiger is dat bij een snellader in iets meer dan 10 minuten 100 km extra rijbereik ‘getankt’ kan worden en na een halfuurtje alweer 80% van de batterijcapaciteit beschikbaar is.

En dan moet het beste nieuws eigenlijk nog komen, want met een vanafprijs van net geen 53.000 euro parkeert Maxus deze verrassende eDeliver9 ook nog eens bij de goedkoopste elektrische LCV’s binnen zijn segment. Zeker als je ook de bijzonder volledige interieur- en veiligheidsuitrusting mee in rekening brengt: zo behoren zaken als airconditioning, een infotainmentsysteem met Apple CarPlay en Android Auto, dodehoekbewaking en bandendruksensoren op alle versies tot de standaarduitrusting. Bovendien telt de cabine standaard ook zes airbags, waaronder gordijnairbags: een unicum in dit segment. De L3-uitvoeringen voegen daar nóg een heleboel zaken aan toe, zoals een automatische noodremfunctie, adaptieve cruise control en een rijstrookassistent. En tot slot geniet elke eDeliver9 ook van 5 jaar volledige fabrieksgarantie, alweer een argument waar veel Europese constructeurs alleen maar een puntje kunnen aan zuigen…

Getagged onder:
maxus