Mercedes-Benz EQS: de luxesedan heruitgevonden

maandag, 26 april 2021 19:14
Mercedes-Benz EQS: de luxesedan heruitgevonden

Mercedes trekt zijn EQ-lijn door tot in het hoogste segment. De volledig elektrische EQS wil de luxesedan voor de toekomst worden en pakt daarom uit met toonaangevende binnenruimte, aerodynamica, veiligheid en technologie.

De optimale EV

Na een aantal volledig elektrische SUV’s—de EQC en de EQA—is het nu de beurt aan een sedan. Dat is er meteen één van een bepaald kaliber want de Mercedes EQS wordt het milieubewuste broertje van de luxueuze S-Klasse. De volledig elektrische limousine staat wel op een afzonderlijk platform, wat de ingenieurs de mogelijkheid gaf om de elektrische lay-out optimaal te benutten.

Daarom krijgt de EQS een zogenaamd ‘one-bow’-design, een silhouet dat in één ononderbroken boog van de neus tot de achterpartij lijkt door te lopen. Dit is mogelijk omdat er voorin geen ruimte moet zijn voor een grote verbrandingsmotor, waardoor de neus kort kan gehouden worden en de cabine verder naar voor kan beginnen. Dit ontwerp komt niet alleen de interieurruimte ten goede maar zorgt ook voor een ongeziene aerodynamica. Met een luchtweerstandscoëfficient van 0,20 doet geen enkele productieauto vandaag de dag het beter.

Sterke cijfers

Dat gladde design komt natuurlijk de actieradius ten goede: Mercedes belooft een rijbereik van wel 770 kilometer volgens de WLTP-cyclus. Die haalt hij uit zijn grootste batterij van 107,8 kWh. Daarnaast komt er ook een versie met een kleinere batterij van 90 kWh. De EQS kan deze batterijen snelladen met een vermogen tot 272 kW, waarmee hij zo’n 300 kilometer rijbereik kan toevoegen in 15 minuten.

Mercedes brengt zijn elektrische luxesedan aanvankelijk in twee smaken op de markt: als EQS 450+ en als EQS 580 4Matic. Die eerste versie krijgt een vermogen van 333 pk en een koppel van 568 Nm op de achterwielen. Daarmee sprint hij van 0 naar 100 km/u in 6,2 seconden. De sterkere van de twee krijgt vierwielaandrijving met 523 pk en 855 Nm koppel, goed voor dezelfde sprint in 4,3 seconden. Voor zij die dat nog niet voldoende vinden zit er nog een krachtigere versie van de EQS in de pijplijn; die zou maarliefst 762 pk bieden.

Een ander niveau van infotainment

Naast veel vermogen en luxe krijgt elke EQS ook heel wat intelligente technologie. Zo lanceert Mercedes samen met deze elektrische wagen bijvoorbeeld zijn Attention Assist-systeem. Deze technologie analyseert de ogen van de bestuurder om microslaap te detecteren en te vermijden. Daarnaast krijgt de EQS natuurlijk ook de meer gangbare systemen zoals een parkeerhulp en een geavanceerd Drive Pilot-systeem, waarmee de wagen tot een snelheid van 60 km/u bijna volledig autonoom kan rijden.

Misschien wel het opvallendste kenmerk van de EQS is het uitgebreide infotainmentsysteem. Dit zogenaamde MBUX Hypersceen bestaat uit drie displays die onder één gebogen glasplaat zitten om zo als het ware samen te smelten tot één enorm scherm. Het systeem strekt zich uit van de bestuurders- tot de passagierszijde en biedt afzonderlijke personaliseringsmogelijkheden aan beide kanten van de cabine. Tijdens je gebruik leert het Hyperscreen je kennen via kunstmatige intelligentie en zal het zijn lay-out aanpassen aan je voorkeuren.

Duurzaam opladen

Om het laden van de accu zo vlot mogelijk te laten verlopen kunnen EQS-rijders gebruik maken van de Mercedes me Charge-app. Deze applicatie kan sommige laadpunten activeren zonder dat er verdere laadpassen bij komen kijken. Zo kan de gebruiker de stekker gewoon in de laadpaal steken en zal het laadpunt de auto herkennen en de sessie starten. De app biedt alle EQS-kopers gratis gebruik van het volledige netwerk aan Ionity-snellaadpunten voor één jaar. Daarnaast belooft Mercedes dat het energie van gecertificeerd hernieuwbare bronnen aan het net zal leveren voor alle stroom die via de Mercedes me Charge-app wordt geladen.

 

Tekst door Joram Van Acker.

Getagged onder:
mercedesbenz
Laatst aangepast op maandag, 26 april 2021 19:17