Italdesign en Williams werken samen aan krachtig EV-platform

maandag, 03 mei 2021 20:06
Italdesign en Williams werken samen aan krachtig EV-platform

Italdesign en Williams Advanced Engineering hebben een partnerschap afgesloten om een modulair platform te ontwikkelen dat veel power én veel range belooft.

Italdesign, het bekende Italiaanse designhuis dat in handen is van Lamborghini (VW-groep), en Williams Advanced Engineering, het oude zusterbedrijf van het Formule 1-team met dezelfde naam, werken samen aan de ontwikkeling van een platform voor krachtige elektrische wagens. Het Italdesign-Williams-platform wordt ook modulair en geeft de mogelijkheid om elektrische wagens van verschillende segmenten in een kleine oplage te produceren. Zowel berlines, cross-overs, GT's enzovoort kunnen ermee gebouwd worden.

Tot 1.000 kW en 1.000 km
Het modulaire platform krijgt de naam EVX en kan als basis dienen van verschillende types wagens, dankzij zijn grote verscheidenheid in mogelijke specificaties. Het maximale vermogen van het platform bedraagt 1.000 kW (1.360 pk), terwijl er batterijpakketten van 104 tot 120 kWh kunnen gemonteerd worden, die door Williams worden ontwikkeld.

 

Lees de rest van dit artikel op Autogids.be