KBC Autolease geeft leasefietsen tweede leven

woensdag, 05 mei 2021 19:58
KBC Autolease geeft leasefietsen tweede leven

Fietsleasing is in ons land al een tijdje aan het boomen. Nu de eerste contracten op hun einde lopen, rijst dan ook de vraag wat er met de vele terugkerende fietsen moet gebeuren. Pionier KBC Autolease besloot om ermee naar de particuliere tweedehandsmarkt te trekken en zo een duurzaam vervolg aan het succesverhaal te breien.

In 2017 was KBC Autolease een van de eerste leasemaatschappijen in het land die fietsleasing in zijn aanbod opnam. Sindsdien kunnen werkgevers niet alleen een wagen maar ook een fiets in leasing aan hun medewerkers aanbieden. Ze doen dat via een fiscaal gunstige ‘huurformule’, waar ook pechverhelping, verzekering en onderhoudsbudget in verrekend zit. Gedurende de looptijd van het contract – meestal drie jaar – ‘betaalt’ de werknemer maandelijks een bijdrage voor het gebruik van de fiets. Dit gebeurt veelal via een (bruto)loonruil, wat voor de medewerker zeer voordelig is.

Kwaliteitsvolle, goed onderhouden fietsen

Op vier jaar tijd wist de fietsleasingformule van KBC Autolease meer dan 20.000 werknemers te overtuigen. Sommigen startten zelfs al aan een tweede leaseperiode. “Aan het einde van het contract zijn er twee mogelijkheden,” vertelt Sabine Ryckebusch van de remarketingafdeling, “ofwel koopt de medewerker de fiets over, ofwel keert de fiets terug naar KBC Autolease. In het laatste geval gaan wij vanuit de remarketingafdeling na of de fiets geschikt is voor herverkoop op de tweedehandsmarkt. Alleen de beste fietsen - dit wil zeggen: goed onderhouden, weinig kilometers op de teller en ongevallenvrij - bieden we op die manier aan.”

Eén jaar garantie

De fietsen die de strenge selectie doorstaan, verschijnen in de showroom in Londerzeel en op https://carsales.autolease.kbc.com. In het aanbod zitten zowel klassieke (elektrische) stadsfietsen, als koers-, vouw- en bakfietsen. “Altijd gaat het om zeer goed uitgeruste modellen,” vertelt Sabine Ryckebusch, “vaak ook van duurdere merken. De meeste fietsen zijn niet ouder dan drie jaar.” Voor de fietsen te koop worden gesteld, ondergaan ze een grondige controle en onderhoudsbeurt. Sporen van gebruik worden weggewerkt. “En goed om weten: op de fietsen geven we twaalf maanden verkoopgarantie. Op de batterij van de elektrische fietsen geldt de fabrieksgarantie.” Gezien de enorme boom die fietsleasing in de voorbije jaren heeft gekend, verwacht Sabine Ryckebusch dat het aantal beschikbare exemplaren in de showroom en de online etalage snel zal toenemen.

Het actuele aanbod fietsen en wagens vind je op https://carsales.autolease.kbc.com