HEEL BELGIË AAN DE ELEKTRISCHE AUTO…BAM !

maandag, 10 mei 2021 17:12
HEEL BELGIË AAN DE ELEKTRISCHE AUTO…BAM !

Nooit meer naar een tankstation rijden, maar gewoon thuiskomen, de stekker erin en klaar! Zo eenvoudig gaat het laden van een elektrische wagen. Maar wat als iedereen dat tegelijkertijd doet? Innovatieve oplossingen om het stroomnet niet te overbelasten worden in de toekomst een noodzaak. Maak kennis met de myenergie zappi!

Als heel België met een elektrische auto rijdt, dan springen alle stoppen eruit. Dat kan het stroomnet helemaal niet aan. Dat soort vooroordelen wordt steevast geroepen door mensen die hun huidige benzine- of dieselauto koesteren. Verandering gaan ze liever uit de weg en proberen ze zo lang mogelijk uit te stellen door excuses te verzinnen. Maar gedeeltelijk hebben ze wel gelijk. Het stroomnet zou het zeker niet aankunnen als iedereen 's avonds zijn auto aan de lader hangt. En daarom zijn er natuurlijk innovatieve producten nodig om dat probleem op te lossen.

SLIM LADEN IS BELANGRIJK

Als je elektrisch gaat rijden en thuis wil opladen, verbruik je natuurlijk meer energie. Dan kom je al snel op het idee om zonnepanelen op je dak te leggen. Hoe slim zou het dan zijn om al die zelf opgewekte energie ook zoveel mogelijk zelf te consumeren en je auto dus ook zo groen mogelijk op te laden? Want dat is een van de punten waarop de elektrische autoliefhebber vaak wordt aangesproken: je tankt je auto vol met kolenstroom! Met een slimme laadpaal kan je je wagen volladen met het overschot aan zonnestroom dat normaal weer naar het net gestuurd wordt. En dan is het belangrijk dat het laden op de juiste momenten gebeurt en met exacte stroomsterkte geregeld wordt. Daarvoor is innovatieve techniek nodig.

MYENERGI ZAPPI

Maak kennis met de ‘myenergi zappi’, bescheiden zonder hoofdletters. Een slim laadstation dat zich onderscheidt van andere merken en types die in een wildgroei op de markt komen, namelijk door niet te schermen met de maximale snelheid, het hoogste vermogen of de laagste prijs. Bij myenergi gaan ze vooral voor slimme innovatieve producten en veiligheid, zonder ingewikkelde toepassingen. Maximaal gebruik maken van je eigen opgewekte energie, rekening houdend met de opbrengst van je zonnepanelen, dat is het ECO-laden van zappi. Dat is logisch, toch? En met dynamische loadbalancing wordt de hoofdzekering in alle omstandigheden veilig gehouden en wordt ze nooit overbelast.

VEILIG, SLIM EN EENVOUDIG

Alle slimme snufjes in de wereld van de elektronica maken het vaak ook veel te complex. Daar is bij de myenergi zappi rekening mee gehouden. Het blijft namelijk zo simpel als gezegd: stekker erin en laden maar. Met slechts de keuze tussen de FAST-stand, om zo snel mogelijk te laden, en de slimme ECO-stand. Daarbij regelt de zappi alles automatisch en zal je wagen volgeladen worden tegen het voordeligste tarief. Zeker als in de toekomst de terugdraaiende teller stopt en het capaciteitstarief wordt ingevoerd is zelfconsumptie natuurlijk heel belangrijk. En precies met die gedachte is dit product ontwikkeld.

OVER MYENERGI

Myenergi is sinds zijn ontstaan in 2016 in het Verenigd Koninkrijk sterk gegroeid met eigen vestigingen in onder andere Nederland (BENELUX) en Duitsland (DACH). Ontdek de #zappi en de rest van de familie: #eddi, #harvi, #hub … en blijf op de hoogte via de socialemediakanalen.

 

www.myenergi.be 

Laatst aangepast op maandag, 10 mei 2021 17:12