Powerdale: Lokale aanpak met internationale ambities

maandag, 10 mei 2021 17:16
Powerdale: Lokale aanpak met internationale ambities

Als ontwikkelaar van laadinfrastructuur voor elektrische wagens gaat Powerdale voluit voor duurzaamheid. Dat merk je niet alleen in de catalogus maar ook aan hun manier van zakendoen. Ondanks zijn internationale ambities houdt het bedrijf namelijk vast aan een lokale aanpak voor zijn eigen activiteiten.

Powerdale is een Belgische firma met zijn hoofdzetel in Sint-Genesius-Rode. Het ontwerpt en produceert laadtoepassingen voor elektrische voertuigen, van de laadpalen zelf tot de software die de gebruiker en het laadpunt met elkaar verbindt. Zo heeft het bedrijf laadclusters ontwikkeld met gecentraliseerde elektronica, zodat alle kwetsbare technologie veilig binnenshuis zit, en biedt het daarnaast met zijn Nexxtmove-app een uitgebreid fleetplatform waarmee gebruikers hun laadsessie kunnen beheren maar ook toegang krijgen tot mobiliteitsdiensten van partners.

Dat de ambities van Powerdale verder gaan dan uitsluitend de Belgische markt is geen geheim. Momenteel komt zo’n 20% van de omzet uit het buitenland, met ongeveer 15% uit Luxemburg en een 5% uit Frankrijk en Nederland. Dat hoeft echter volgens Sales & Marketing Director Stephan Atsou niet ten koste te gaan van een lokaal ontwikkelingsproces.

“Alles van Powerdale is in België ontwikkeld en geproduceerd, met Belgische onderzoekers, op een Belgische productielijn.”

Naast de hoofdzetel in Sint-Genesius-Rode wordt het onderzoek dat voorafgaat aan een nieuw product uitgevoerd in Brussel aan de VUB. “Daar hebben onze ingenieurs toegang tot een labo voor elektromobiliteit, waar we onze ideeën en toepassingen kunnen testen en verder ontwikkelen in samenwerking met de universiteit,” legt Atsou uit. “We onderzoeken er niet alleen nieuwe producten maar werken er ook mee aan internationale studies. Zo zijn we momenteel actief in het HiPERFORM-project. Dat is een onderzoek naar efficiëntere boordladers voor elektrische wagens waar ook grote spelers als Siemens en Imec bij betrokken zijn.”

Het verdere ontwerp van Powerdale-toepassingen vindt plaats in Waterloo, eveneens slechts een paar kilometer van de hoofdzetel, waar een tiental ingenieurs bestaande firmware updaten of nieuwe producten uitwerken. “Dan wordt het project doorgegeven aan één van onze twee producenten: Sadinter in Nijvel of JTC Micro Electronics in Riemst”, gaat Stephan Atsou verder. “Zo is alles van Powerdale in België ontwikkeld en geproduceerd, met Belgische onderzoekers, op een Belgische productielijn.”

“We bieden niet alleen onze klanten de mogelijkheid om duurzamer zaken te doen; we walk the talk!”

Een bedrijf dat laadtoepassingen voor elektrische wagens ontwikkelt weet natuurlijk als geen ander dat mobiliteit groener kan. “De transitie begint bij jezelf,” verklaart Atsou, “en daarom is het belangrijk dat wij aan onze klanten het goede voorbeeld tonen.” Daarom zijn alle bedrijfswagens bij Powerdale volledig elektrisch, zelfs voor werknemers die in de stad of op een appartement wonen. “Alles is mogelijk zolang je auto’s kiest met voldoende rijbereik, laadmogelijkheid voorziet op het werk en een goede laadpas voor publieke laadpunten meegeeft,” legt Stephan Atsou uit. “Ons enige voordeel is dat we aan de bron zitten en dus gemakkelijk en goedkoop laadpunten kunnen voorzien, maar verder kan elk bedrijf dit.”

Naast de auto stimuleert Powerdale ook het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer onder zijn werknemers. Zo zegt Stephan dat zeker de helft van het personeel gemakkelijk met de fiets naar het werk kan komen. “We letten er namelijk tijdens het aanwervingsproces op dat we zoveel mogelijk kiezen voor mensen die in de buurt wonen.” Dat hun werknemers beperkt worden door de actieradius van hun elektrische bedrijfswagen hoeft volgens Atsou geen probleem te zijn: “We zeggen het wel vaker, maar er bestaat al decennia een elektrisch voertuig dat probleemloos lange afstanden kan overbruggen: de trein.”

Ondanks zijn internationale ambities zal Powerdale een lokaal, Belgisch bedrijf blijven, verzekert de Sales & Marketing Director. “Zo willen we tonen dat het echt mogelijk is. Want we bieden dus niet alleen onze klanten overal in Europa de mogelijkheid om duurzamer zaken te doen; we walk the talk!”

 

Tekst: Joram Van Acker