Fiat elektrificeert de last mile met de E-Ducato

dinsdag, 11 mei 2021 22:53
Fiat elektrificeert de last mile met de E-Ducato

De Fiat Ducato behoeft geen introductie, maar de E-Ducato misschien wel. Fiat Professional voorziet zijn populaire bestelwagen namelijk van een stekker en een flink batterijpakket. De E-Ducato werd ontwikkeld in samenwerking met DHL en belooft dezelfde flexibiliteit te bieden als zijn verwanten met verbrandingsmotoren.

Icoon onder stroom

De Fiat Ducato is al decennia lang een referentie in het segment van de lichte bedrijfsvoertuigen. De modelnaam gaat inmiddels 40 jaar mee en schopte het in 2020 voor de zesde keer op rij tot best verkochte bestelwagen in Europa. De Ducato is namelijk niet alleen geliefd bij bedrijven maar is ook de populairste basis voor campers.

Daarnaast is de Ducato één van de eerste lichte bedrijfsvoertuigen die met een ecologische(re) aandrijflijn op de markt kwam. Zo was Fiat er al in de vroege jaren 2000 bij om zijn bestelwagen te voorzien van CNG-tanks en kan je ook nog steeds zo’n versie op aardgas bestellen. Daar doen ze nu dus nog een schepje bovenop, want de E-Ducato is de eerste Ducato met een volledig elektrische aandrijflijn.

Betrouwbare elektro-techniek

Die aandrijflijn bestaat uit een elektromotor op de vooras met 122 pk vermogen en 280 Nm koppel. Daarmee zijn de prestaties alvast mooi in lijn met de reguliere versies van de Ducato. Dankzij het onmiddellijk beschikbare koppel van de elektromotor kan de E-Ducato echter van 0 naar 50 km/u sprinten in 5 seconden, wat garant staat voor een vinnige rijervaring in de stad.

De E-Ducato is echter ook bereid om een stapje buiten de stad te zetten, want hij kan samengesteld worden met twee verschillende batterijen. Het kleinste accupakket biedt 47 kWh, goed voor een WLTP-rijbereik van 170 km of tot 235 km bij stedelijk gebruik. De tweede batterij is 79 kWh groot waarmee de bestelwagen een theoretische 280 km zou moeten halen, of tot 370 km in de stad. De E-Ducato kan ook snelladen, waarmee de wagen aan de juiste laadpaal zo’n 100 km rijberijk bijlaadt in een half uur.

De garantie op het batterijpakket verschilt met de gekozen grootte, maar met 8 jaar voor de kleinere en 10 jaar voor de grotere accu ligt die hoe dan ook hoger dan bij een conventionele Ducato. Indien er toch problemen met de batterijen zouden ontstaan heeft de E-Ducato zijn Recovery-modus achter de hand: een rijmodus waarin hij de defecte batterijcel isoleert en toelaat om verder te rijden op de overige cellen.

Gebruiksgemak voorop

Dat de E-Ducato elektrisch is hoeft volgens Fiat niet te betekenen dat hij minder gebruiksvriendelijk is dan een conventionele Ducato. Al sinds de lancering van de modelnaam in 1981 maakten de ontwerpers van de bestelwagen gebruik van een ‘All Forward’-architectuur, een keuze die nu ook zijn vruchten afwerpt bij zijn herbestemming als elektrisch voertuig. Hierbij worden namelijk zowel de motor als de aandrijving vooraan geplaatst. Zo kan de achterste helft optimaal benut worden als laadruimte en blijft—in het geval van de E-Ducato—de ruimte onder de laadvloer vrij om grote batterijen te monteren.

Daardoor behoudt de elektrische Ducato net als zijn fossiele verwanten een laadvolume van 10 tot 17 m3 en een maximaal laadgewicht van bijna 2 ton. De E-Ducato blijft ook net zo configureerbaar met wel 400 verschillende uitvoeringen. Om klanten hierin wegwijs te maken voorziet Fiat de Pro Fit-app, een applicatie die aan de hand van je huidige vloot bepaalt welke E-Ducato’s je zou kunnen inzetten.

Ook de connectiviteit van de elektrische Ducato is geoptimaliseerd voor professionele wagenparken. Zo kunnen vlootbeheerders vanop afstand de locatie, de afgelegde afstand en het onderhoudsschema controleren via de My:FleetManager-applicatie. Daarnaast geeft de My:RemoteControl-dienst toegang tot de deurvergrendeling en het contactslot, en kan men via de My:eCharge-app het oplaadschema beheren.

R&D met DHL

Om zeker te zijn dat de E-Ducato opgewassen is tegen het zware takenpakket van een bestelwagen ging Fiat aan tafel zitten met DHL. Samen analyseerden ze de statistieken van 4.000 bestelwagens over 50 miljoen kilometer in heel wat verschillende toestanden en omstandigheden. Zo bepaalden ze de maatstaven waaraan de E-Ducato moet voldoen. DHL wil tegen 2030 tenminste 60% van zijn last mile-leveringen elektrisch uitvoeren, en daarvoor zal het deels vertrouwen op de Fiat e-Ducato.

 

Tekst: Joram Van Acker

Getagged onder:
fiat