Estrema Fulminea: elektrische hypercar van 2.040 pk

maandag, 17 mei 2021 17:35
Estrema Fulminea: elektrische hypercar van 2.040 pk

Automobili Estrema wil de gevestigde hypercar-waarden opschudden met zijn 2040 pk sterke, volledig elektrische Fulminea. Na de schetsen krijgen we nu ook de eerste foto's van de auto in het echt.

Automobili Estrema is een nieuw Italiaans elektrisch hypercarmerk. Het is opgericht door Gianfranco Pizzuto, ex-aandeelhouder van Fisker, en stelt nu zijn eerste creatie voor: de Fulminea, een elektrische hypercar met 2040 pk. Maar wat kan deze zoveelste hypercarfabrikant brengen dat nog niet eerder is gedaan?

Elektrisch superlatief
Natuurlijk bevindt de Fulminea nog slechts in het stadium van digitale renderings en hoogdravende beloften over zijn technische kenmerken. Oordeel zelf: 2040 pk, 4-wielaandrijving, 1.500 kilo en 0-320 km/u in minder dan 10 seconden. De sprint van 0 naar 100 zou niet meer dan 2 seconden mogen duren, terwijl de topsnelheid 347 km/u bedraagt. Spectaculair, dat is zeker, maar nogal banaal tussen de talloze aankondigingen van hypercars van hetzelfde soort. Elke week is er een nieuw merk, maar deze keer is er een detail dat echt een verschil zou kunnen maken.

Lees de rest van dit artikel op Autogids.be