Opel lanceert Vivaro-e Hydrogen op waterstof

donderdag, 20 mei 2021 19:24
Opel lanceert Vivaro-e Hydrogen op waterstof

Met de Opel VIvaro-e Hydrogen biedt de Duitse constructeur zijn eerste brandstofcelauto op waterstof aan. Maar wanneer zullen particulieren kunnen shoppen voor deze technologie bij Opel?

Net als Peugeot profiteert Opel van de synergieën binnen Stellantis om een elektrisch voertuig met een brandstofcel op waterstof aan te bieden: de Opel Vivaro-e Hydrogen. Hoewel dit enkel nog een bedrijfsvoertuig is, zou deze technologie in de nabije toekomst kunnen worden toegepast in een personenauto zoals de Zafira Life, de personenversie van het busje.

Plug-in brandstofcel
De Opel Vivaro-e Hydrogen maakt, zoals de naam al doet vermoeden, gebruik van een elektrische aandrijving met een brandstofcel (FCEV) én een stekker, waarbij het batterijpakket van de 'gewone' Vivaro-e vervangen is door drie waterstoftanks van 700 bar. De brandstofcel, met een vermogen van 45 kW, zou voldoende moeten zijn voor constante snelheden. Een lithium-ionbatterij van 10,5 kWh onder de voorzetels levert een extra beetje stroom wanneer het nodig is.

Lees de rest van dit artikel op Autogids.be

Getagged onder:
opel