Smart kondigt toekomstige elektrische SUV aan

vrijdag, 21 mei 2021 16:25
Smart kondigt toekomstige elektrische SUV aan

Smart wordt onafhankelijker en licht een tipje van de sluier op over zijn volgende model. Het wordt een elektrische SUV, ontwikkeld op het platform van zijn Chinese partner Geely.

Smart bereidt ons voor op een echte filosofische breuk. Gesterkt door zijn partnerschap met de Chinese groep Geely, het moederbedrijf van onder meer Volvo en Polestar, geeft Smart een teaser vrij van het model van zijn wedergeboorte: een elektrische SUV op basis van Geely's SEA-platform. Kan een Smart SUV ter grootte van een Mini Countryman een plek bemachtigen op onze markt?

"We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om het merk opnieuw uit te vinden met een cool, sexy, volwassen ontwerp in plaats van een schattig, speels ontwerp", aldus Gorden Wagener, designchef bij Smart.

Elektrische SUV
De volgende Smart wordt een SUV gebouwd op Geely's SEA-platform (Small Electric Architecture), dat ook gebruikt zal worden voor Volvo's toekomstige kleine elektrische SUV (de XC20?). Deze architectuur biedt plaats aan 1 tot 3 elektromotoren en heeft ook de mogelijkheid tot vierwielaandrijving. De Smart SUV werkt op 800 V en kan snelladen. Wat de batterij betreft, heeft het platform plek voor een pack dat voldoende is voor een actieradius van 430 km (volgens de Chinese NEDC-norm, dus reken op 300 tot 350 km volgens de WLTP). Het is echter niet vanzelfsprekend dat de nieuwe Smart met zijn zeer compacte afmetingen de grootste pakketten kan herbergen.

Lees de rest van dit artikel op Autogids.be

Getagged onder:
smart