JAGUAR LAND ROVER EN GOOGLE METEN LUCHTKWALITEIT IN DUBLIN MET VOLLEDIG ELEKTRISCHE I-PACE

woensdag, 26 mei 2021 18:17
JAGUAR LAND ROVER EN GOOGLE METEN LUCHTKWALITEIT IN DUBLIN MET VOLLEDIG ELEKTRISCHE I-PACE

De Jaguar I-PACE wordt de eerste volledig elektrische auto van Google
De ingenieurs van Jaguar Land Rover hebben de bekroonde I-PACE van Google Street View en technologie voorzien om de luchtkwaliteit te meten
Google zal de I-PACE gebruiken om straten in kaart te brengen en de luchtkwaliteit te meten in samenwerking met de gemeenteraad van Dublin
‘Air View Dublin’ werd deze maand gelanceerd. Jaguars zuiver elektrische I-PACE zal gedurende twaalf maanden gegevens verzamelen op de openbare weg
Terwijl Jaguar Land Rover zijn toekomstige strategie heruitvindt, engageert het zich ook om samen te werken met marktleiders om de duurzaamheid te verhogen en de vervuiling te beperken
Jaguar Land Rover start zijn reis om tegen 2039 uit te groeien tot een koolstofarme onderneming

Jaguar Land Rover werkt samen met Google om de volledig elektrische Jaguar I-PACE uit te rusten met sensoren voor luchtkwaliteitsmetingen en Street View-kaarttechnologie.

De I-PACE is het eerste volledig elektrische Google-voertuig en zal worden gebruikt om de luchtkwaliteit in Dublin straat per straat te meten, inclusief de aanwezigheid van stikstofdioxide (NO2),koolstofdioxide (CO2) en fijnstof (PM2.5). Het programma zal ook helpen om Google Maps bij te werken.

De geheel emissievrije Jaguar I-PACE werd voorzien van gespecialiseerde mobiele luchtsensoren, ontwikkeld door Aclima, en zal de komende twaalf maanden in Dublin rondrijden om gegevens te registreren. De wetenschappelijke onderzoekspartners van Google zullen de gegevens analyseren en kaarten van de luchtvervuiling op straatniveau opstellen.

De Jaguar Land Rover-ingenieurs hebben alles in het werk gesteld om de Google Street View-technologie in de wagen te integreren, met onder meer nieuwe dakbevestigingen voor de Street View-camera, nieuw achterruitglas dat bekabeling mogelijk maakt en hertekende schakelaars in het interieur om Google Street Viewte bedienen. De I-PACE legt de nadruk op luchtkwaliteit met ionisatie van de interieurlucht en PM2.5-filtering om het comfort en welzijn van de inzittenden te verhogen.

Het partnerschap sluit perfect aan bij de nieuwe toekomststrategie van Jaguar Land Rover: een nieuwe, duurzaamheidsgerichte definitie van moderne luxe, unieke klantervaringen en een positieve maatschappelijke impact – met het engagement om tegen 2039 een netto koolstofneutrale onderneming te worden.

Om deze visie te realiseren, zal Jaguar Land Rover samenwerken met marktleiders om de duurzaamheid te verhogen, de emissies te beperken en best practices te delen voor de ontwikkeling van de volgende generatie technologieën, gegevens en software.

Elena Allen, Project Manager for Business Development bij Jaguar Land Rover, verklaarde: “De integratie van Google Street View-technologie in de volledig elektrische Jaguar I-PACE is de perfecte oplossing om de luchtkwaliteit te meten. We zijn verheugd dit project te kunnen ondersteunen omdat het aansluit bij ons eigen streven om een elektrische constructeur te worden en tegen 2039 netto koolstofvrij te zijn. Dergelijke partnerschappen zijn een van de manieren waarop we onze duurzaamheidsdoelstellingen kunnen bereiken en een positieve impact kunnen hebben op de samenleving.”

Google werkt samen met de gemeenteraad van Dublin in het kader van diens luchtkwaliteitsprogramma Environmental Insights Explorer om inzichten over hyperlokale luchtkwaliteit in kaart te brengen zodat steden actie kunnen ondernemen met betrekking tot hun klimaat en gezondheid.

Google en de gemeenteraad van Dublin hopen dat de toegang tot deze gegevens wetenschappers, onderzoekers en beleidsmakers zal helpen bij het bestuderen van de luchtkwaliteit, en mensen zal aanmoedigen om in hun dagelijkse leven kleine maar onderbouwde veranderingen door te voeren die de luchtkwaliteit kunnen verbeteren.

Paddy Flynn, Vice President Geo Operations bij Google, zei: “Luchtkwaliteit is een ernstige uitdaging, vooral voor steden, maar er is een kloof in termen van gelokaliseerde gegevens en inzichten beschikbaar voor zowel besluitvormers als burgers. In het kader van dit project gebruiken we technologie om deze belangrijke gegevens te verzamelen en toegankelijk te maken, zodat we samen met de gemeenteraad van Dublin oplossingen kunnen plannen.”

Getagged onder:
jaguar