De elektrische Fiat 500 is er!

woensdag, 26 mei 2021 18:24
De elektrische Fiat 500 is er!

Fiat presenteerde eind 2020 zijn allereerste massaproductie-EV: de elektrische 500. Deze zomer komt de auto bij ons op de markt. We zetten nog eens alle details over het milieubewuste bolletje op een rijtje.

3+1

Dat het ontwerp van de nieuwe Fiat 500E verderbouwt op dat van de oer-500 van zo’n zes decennia geleden mag geen verrassing meer zijn. Daardoor lijkt de auto in zekere zin ook nog steeds op zijn voorganger, de moderne Fiat 500 die we nu sinds 2007 kennen, aangezien die dezelfde filosofie hanteerde. We zeggen dan wel ‘voorganger’ maar voorlopig blijven de gloednieuwe en de iets oudere 500 nog even naast elkaar in de showroom staan. Dat ligt eraan dat het nieuwe model nog geen versies met verbrandingsmotoren krijgt.

Ondanks de gelijkenis met zijn nog steeds aanwezige voorouder staat de nieuwe 500 wel op een helemaal ander platform. Dat merken we ook aan de afmetingen, want het bolletje is door de jaren heen wat gegroeid. Zo is er niet alleen meer ruimte tussen de voor- en achteras voor het batterijpakket, maar is de 500 er voor het eerst ook met meer dan drie deuren. De 500 3+1—zoals die dan heet—krijgt namelijk een extra deurtje achter het passagiersportier om de instap naar achter makkelijker te maken. Daarnaast is de 500E er ook als cabrio, of gewoon als driedeurs berline.

Batterijkeuze

Onder de vloer van elke 500 van de nieuwe generatie ligt dus voorlopig een accupakket, al kan je wel kiezen uit twee formaten. De kleinste batterij is 23,8 kWh groot, waarmee de elektrische 500 zo’n 180 kilometer zou moeten halen volgens de WLTP-cyclus. Fiat geeft wel mee dat de auto 240 kilometer zal halen indien hij enkel in de stad gebruikt wordt. Het grotere accupakket meet 42 kWh, goed voor een theoretische 320 kilometer of tot 460 kilometer bij stedelijk gebruik.

Naargelang de gekozen batterijcapaciteit varieert ook de mogelijkheid tot snelladen. De 500E’s met de kleinere batterij kunnen tot een snelheid van 50 kW laden terwijl de topversies tot wel 85 kW aankunnen. Zo zijn alle uitvoeringen in staat om hun accupakket naar 80% op te laden in ongeveer een half uurtje, en kunnen ze volgens Fiat genoeg rijbereik voor een gemiddelde dag bijladen in de tijd die je nodig hebt om te ontbijten.

@Uitrustingsniveau’s

De Fiat 500E kan besteld worden in drie verschillende uitrustingsniveau’s. Het instapmodel, genaamd @ACTION, wil vooral toegankelijk zijn terwijl het @PASSION-model eerder hip en de @ICON-versie stijlvol voor de dag wil komen.

De Fiat 500 @ACTION krijgt steeds het kleinste batterijpakket mee en komt met een elektromotor van 95 pk. Daarnaast wordt hij voorzien van de nodige veiligheidsfucnties zoals een noodrem, een rijstrookassistent en verkeersbordherkenning. De 500 @PASSION voegt daar het UConnect-infotainmentscherm van 7 inch aan toe dat ook compatibel is met Android Auto en Apple CarPlay. Bovendien heeft deze versie het grotere batterijpakket en een elektromotor van 118 pk. De @ICON-topversie biedt daarbovenop een 10,25 inch-scherm, spraakherkenning en luxueuze materialen.

De 500E wordt gelanceerd in een beperkte ‘La Prima’-uitvoering van slechts 500 exemplaren. Deze mooi uitgeruste versie biedt de 3+1-layout, het infotainmentscherm van 10,25 inch en de grote batterij met sterkere elektromotor.

 

Tekst: Joram Van Acker

Laatst aangepast op zondag, 06 juni 2021 12:25