Rolls-Royce bevestigt elektrische Silent Shadow

maandag, 31 mei 2021 20:13
Rolls-Royce bevestigt elektrische Silent Shadow

Rolls-Royce is van plan een 100% elektrisch model op de markt te brengen onder de naam Silent Shadow, als verwijzing naar de Silver Shadow die van 1965 tot 1980 werd verkocht.

Een van de essentiële onderdelen van het comfort van een auto is zijn stille werking. En wat is er beter dan een elektrisch model om het stille rijden te bevorderen? Ook Rolls-Royce is tot die conclusie gekomen. Het Britse merk is de referentie voor luxe en comfort en zal in de komende jaren een Silent Shadow op de markt brengen, een moderne hommage aan de beroemde Silver Shadow die van 1965 tot 1980 het meest succesvolle model van het merk was.

Nieuw platform
Deze toekomstige Rolls-Royce Silent Shadow nog dit decennium worden uitgebracht, hoewel het niet duidelijk is wanneer. Hij zal profiteren van een specifiek platform en niets wijst erop dat hij onderdelen zal gebruiken die ook voor andere modellen van het BMW-concern worden gebruikt. Door de combinatie van vermogen, onmiddellijk koppel en stille werking vormt de elektrische aandrijving "een perfecte oplossing" voor Rolls-Royce volgens CEO Torsten Müller-Ötvös, die Bloomberg Television vertelde: "Het is nog steeds een geheim. Maar het zal duidelijk een volledig nieuwe Rolls-Royce zijn, daar kan je zeker van zijn.

Lees de rest van dit artikel op Autogids.be

Getagged onder:
rollsroyce