Audi binnen de 10 jaar volledig elektrisch

dinsdag, 29 juni 2021 16:35
Audi binnen de 10 jaar volledig elektrisch

De CEO van Audi zou naar verluidt hebben aangekondigd dat zijn merk volledig elektrisch wordt in het begin van de jaren 2030, terwijl de ontwikkeling van verbrandingsmotoren al in 2026 wordt gestopt.

Volgens verschillende bronnen zou Markus Duesmann - CEO van Audi - een tijdsschema hebben gepresenteerd voor de volledige elektrificatie van het gamma met de vier ringen. Audi stopt in 2026 met de ontwikkeling van verbrandingsmotoren en zal vanaf het begin van het volgende decennium geen modellen met verbrandingsmotoren meer aanbieden, ook geen hybride modellen meer. De volgende generaties van de Audi A3 en A4 zullen dus alleen als volledig elektrische e-tron versie worden aangeboden.

Ontwikkelingsstop, geen verkoopstop
Hoewel Audi in 2026 zal stoppen met de ontwikkeling van zijn verbrandingsmotoren, betekent dit niet dat het merk daarmee ook onmiddellijk stopt met de verkoop van verbrandings- of hybride modellen. Die modellen blijven tot het einde van hun carrière in de catalogus. De laatste Audi met een benzine- of dieselmotor onder de kap zou de Audi Q8 kunnen zijn, waarvan de volgende generatie in 2026 op de markt komt en tot 2032 in het gamma zou blijven als PHEV volgens de standaard levenscyclus, al kan er natuurlijk nog veel veranderen tegen dan.

Lees de rest van dit artikel op Autogids.be

Getagged onder:
audi