Porsche werkt samen met Varta en Customcells voor eigen batterijen

dinsdag, 29 juni 2021 16:37
Porsche werkt samen met Varta en Customcells voor eigen batterijen

Porsche koopt extra krachtige batterijcellen van Varta en werkt samen met Customcells om zijn eigen batterijpakketten te produceren die beter zouden moeten zijn dan wat er al beschikbaar is op de batterijmarkt.

Porsche wil de elektrificatie van zijn gamma te versnellen en tegelijk accu's ontwikkelen die kortere oplaadtijden mogelijk maken. Met dit doel voor ogen, haalt de constructeur krachtige accucellen in huis van landgenoot Varta, terwijl Porsche een joint venture opricht met Customcells om high-performance batterijpakketten te produceren die de oplaadtijden aanzienlijk kunnen verkorten.

Efficiëntie en oplaadtijd
Batterijen zijn nu al van cruciaal belang voor de elektrische toekomst van de auto. Naast de actieradius zal de oplaadtijd de sleutel zijn tot de volgende stap voorwaarts. Daarom wil Porsche, als sportief premiummerk, de maximale controle hebben over het ontwerp en de productie van de accu's waarmee het zijn modellen in de toekomst zal uitrusten. De Duitse constructeur richt zijn inspanningen daarom op twee belangrijke aspecten: de efficiëntie van de cellen (capaciteit/gewichtsverhouding in kWh/kg) en de mogelijkheid om (zeer) snel op te laden.µ

Lees de rest van dit artikel op Autogids.be

Getagged onder:
porsche