Fastned gaat samenwerking aan met West-Vlaamse Intercommunale voor realisatie snellaadstations

dinsdag, 29 juni 2021 16:44
Fastned gaat samenwerking aan met West-Vlaamse Intercommunale voor realisatie snellaadstations

Fastned, het Europese snellaadbedrijf, is geselecteerd door de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) om vijf grote snellaadstations te realiseren op haar veelal langs hoofdwegen gelegen bedrijventerreinen in West-Vlaanderen. Bij de snellaadstations kunnen honderden elektrische voertuigen per dag opgeladen worden met een laadsnelheid tot 300 kW. Alle geleverde stroom zal afkomstig zijn van lokale Belgische zon en wind productie.

De snellaadstations worden gerealiseerd op bedrijventerreinen van de WVI nabij drukke uitvalswegen. Als verlengstuk van 54 West-Vlaamse gemeenten heeft WVI op basis van een uitgebreid selectieproces Fastned geselecteerd om de in totaal vijf beschikbare locaties te voorzien van een snellaadstation. De eerste twee concessieovereenkomsten voor een station in Roeselare en Oostende zijn nu getekend. Deze stations worden komend jaar gerealiseerd. De overige locaties zullen in de komende jaren volgen. Fastned verwacht op elke locatie een groot laadstation te bouwen waar tot 16 voertuigen tegelijk kunnen opladen.

“Ik ben ontzettend blij met deze samenwerking. De locaties van WVI langs drukke uitvalswegen zijn een fantastische toevoeging aan ons Europese netwerk van snellaadstations en hiermee slaan wij de handen ineen om zo gezamenlijk bij te dragen aan de transitie naar duurzame mobiliteit. Met het groeiende Europese netwerk maken we het steeds makkelijker voor mensen om over te stappen op een elektrische auto. De komende tijd zullen we nog veel meer stations in België gaan realiseren.”
Michiel Langezaal, CEO Fastned

“Als voortrekker van de energie switch speelt WVI met haar bedrijventerreinen - en bedrijfsgebouwen op die terreinen - een cruciale rol. Een belangrijke stap hierin is de elektrificatie van de mobiliteit. Zo begeleidt WVI haar lokale besturen bij het slim vormgeven en realiseren van lokale laadinfrastructuur. Door de uitbreiding van het aantal snellaadstations voor elektrische voertuigen langs de (West-)Vlaamse wegen maken we het gebruik van elektrische voertuigen gemakkelijker. Fastned is hier de geschikte partner voor: ze hebben uitgebreide expertise in het bouwen van snelle laadinfrastructuur en bieden een aangename laadervaring voor de elektrische rijder. Ik ben dan ook zeer verheugd dat we met Roeselare hierin een voortrekkersrol kunnen opnemen.”
Kris Declercq, voorzitter WVI en burgemeester van Roeselare

Bron: Fastnedcharging.com