FLYER presenteert de eerste nieuwe producten van het jaar – een crossover e-bike en een hardtail EMTB met veel power en stabiliteit die voldoet aan de hoogste eisen.

dinsdag, 06 juli 2021 23:46
FLYER presenteert de eerste nieuwe producten van het jaar – een crossover e-bike en een hardtail EMTB met veel power en stabiliteit die voldoet aan de hoogste eisen.

De Zwitserse e-bike-pionier lanceert een crossover e-bike en een hardtail E-MTB op basis van een compleet nieuw, opvallend vormgegeven en met een extreem stabiel frame. De nieuwe FLYER Goroc2 en Uproc2 zijn uitgerust met de nieuwe generatietechnologie, FIT 2.0, dat met een nieuwe aandrijving, een nieuw accudesign, nieuwe displays en een mobiele app iedereen weet te overtuigen.

FLYER Goroc2 – robuuste allrounder in het urbane verkeer en op ruw terrein

Superieure rijstabiliteit en een gespierde look zijn karakteristiek voor de nieuwe Goroc2. De robuuste constructie van het frame biedt echte SUV-kwaliteiten en veiligheid op elke ondergrond. Door de hoogwaardige en complete uitrusting, bestaande uit spatbord, bagagedrager, voorlamp en fietsstandaard, is de Uproc2 een sterke allrounder.

Doordachte details zoals de interne kabeldoorvoer en de in het frame geïntegreerde snelheidssensor versterken de strakke uitstraling. De sportieve en comfortabele zitpositie en de geveerde 120mm-voorvork bieden comfort en een veilig rijgedrag op elke ondergrond. 29-inch-wielen met 2,6-inch-banden garanderen optimale roleigenschappen en een goede tractie. Fietsers kunnen kiezen tussen twee frametypes Gents en Comfort. Het Comfort-model biedt een lagere en dus eenvoudigere instap en is daardoor ideaal voor alle fietsers die graag met bagage eropuit trekken. Forenzen vinden in de high Speed-versie van de Goroc2 een stabiele e-bike die uitstekend geschikt is voor langere afstanden naar het werk, op asfalt of ruigere ondergrond.

"De Goroc2 is ideaal voor iedereen die op zoek is naar veel power in combinatie met comfort. De rijstabiliteit en het gebruiksgemak van de accu stonden voorop bij de ontwikkeling van het nieuwe frame, dat wij ook gebruiken voor de hardtail Uproc2", aldus hoofd Ontwikkeling Philipp Suter.

De FLYER Goroc2 is vanaf zomer 2021 bij geselecteerde dealers verkrijgbaar in drie aantrekkelijke kleuren, twee frametypes (Comfort en Gents) en twee uitvoeringen (catalogusprijs 4999,- EUR).

FLYER Uproc2 – de perfecte begeleider op steile passages en avontuurlijke tochten ver buiten de bewoonde wereld

De Uproc2 is qua constructie de identieke 'broer' van de Goroc2 in het segment 'Mountain'. Het uitzonderlijk stijve oversized aluminium frame met 1,8-inch-balhoofdbuis staat garant voor een stabiel en solide rijgedrag op lange en veeleisende tochten. Door de krachtige nieuwe Panasonic GX Ultimate Pro FIT motor met een koppel van 95 Nm en de grote 750Wh-accu maakt de Uproc2 tot de perfecte begeleider voor steile hellingen en lange afstanden.

De FLYER Uproc2 is vanaf zomer 2021 bij geselecteerde dealers verkrijgbaar in twee frametypes (Comfort en Gents) en twee uitrustings- en kleurvarianten (catalogusprijs 4699,- EUR).

Nieuwe technologie FIT 2.0 – intelligente systeemintegratie en afstemming op individuele behoeften tijdens het rijden

De FIT 2.0-systeemintegratie biedt slimme functies en een intuïtieve bediening.
De nieuwe FIT app zorgt voor de verbinding met de digitale wereld. Naast de connectiviteit bieden nieuwe functies handige voordelen tijdens het rijden. De 'long-life modus' optimaliseert de levensduur van de accu en kan gemakkelijk in de app worden ingesteld. Ook nieuw is de 'boost-functie'. Hiermee kan de motor op elk ondersteuningsniveau kortstondig naar de turbomodus worden geschakeld om kortstondig extra ondersteuning te krijgen. Het verwisselbare display kan te allen tijde worden vervangen door een grotere uitvoering.