Stellantis EV-Day: elektrificatie voor alle merken

maandag, 12 juli 2021 17:48
Stellantis EV-Day: elektrificatie voor alle merken

Stellantis, het nieuw samengesteld gezin dat voortkomt uit de voormalige FCA- en PSA-groepen, windt er geen doekjes om. Tijdens een heuse ‘EV-Day’ presenteerde het concern in één klap geëlektrificeerd nieuws voor elk van zijn 14 merken. Van laadstations in de wildernis tot waterstofcellen: dit zijn de ecologische toekomstplannen van de Stellantis-groep.

Elk merk een eigen aanpak

Sinds het samensmelten van FCA en PSA heeft de autosector er een nieuwe gigant bij. Deze zogenaamde Stellantis-groep telt maar liefst 14 merken en is daarmee goed voor een vierde plaats in de ranglijst van grootste autobouwers ter wereld. Naast heel wat bij ons bekende merken zoals Fiat, Peugeot of Opel kent de groep ook een aanzienlijk Amerikaans aandeel met namen als Dodge, Chrysler en RAM.

Dat al deze merken nu onder hetzelfde moederhuis vallen hoeft volgens Stellantis niet te betekenen dat ze hun eigen karakter verliezen. Zo hoort er bij elk merklogo een helemaal afzonderlijke toekomstvisie, bijgestaan door een nieuwe, aantrekkelijke slogan. Dat gaat dan van het immer democratische Fiat dat “It’s only green if it’s green for all” verkondigt tot het brutale Dodge dat de nieuwe slogan “Tear up the streets, not the planet” nog wat extra cachet geeft met de ietwat verwarrende uitspraak van CEO Timothy Kuniskis: “Dodge will not sell electric cars. Dodge will sell American eMuscle.”

Driewerf ‘Wablief’ voor Opel

Het grootste nieuws kwam echter van het oer-Europese Opel, dat niet één maar wel drie nieuwtjes de wereld in stuurde. Zo stond CEO Michael Lohscheller gedurende zijn presentatie naast een Manta E, een geëlektrificeerde herwerking van Opels sportwagen uit de jaren ’70. Dat studiemodel leerden we een aantal maanden geleden al kennen, maar dan wel met het trieste bericht erbij dat Opel deze Manta E niet in serie zou produceren. Daar komt nu toch verandering in want het merk kondigt aan dat het rond het midden van dit decennium een dergelijke elektrische sportwagen op de markt wil brengen.

Daar blijft het echter niet bij: al die elektrificatie krijgt bij Opel ook een keerzijde. Lohscheller gaf namelijk te kennen dat ze vanaf 2028 geen wagens met verbrandingsmotoren meer zullen produceren voor de Europese markt. Opel wordt dus een zuiver elektrisch merk, althans binnen Europa. En dat de markt voor Opel verder reikt dan enkel Europa zetten ze nog even in de verf met hun derde aankondiging, namelijk dat Opel binnenkort ook in China auto’s zal beginnen verkopen.

Ook de andere Europese merken binnen de Stellantis-groep hadden heel wat te vertellen omtrent elektrificatie. Peugeot, bijvoorbeeld, begon zijn overzicht met de vaststelling dat er momenteel al voor 70% van zijn gamma een versie onder stroom verkrijgbaar is. Tegen 2023 zullen ze daar 85% van maken en in 2025 willen ze een geëlektrificeerd model aanbieden in elk segment. Fiat beloofde dan weer dat zijn emissieloze modellen rond 2025 een gelijkaardig laag prijskaartje zullen krijgen als zijn voertuigen met verbrandingsmotoren. Jeep gooide het over een andere boeg en kwam met futuristische beelden van zelfrijdende terreinwagens en laadstations op zonne-energie in de wildernis. De één pakt het dus al wat concreter aan dan de ander.

Moduleerbare platforms

Helemaal concreet wordt het echter wel wanneer we zien hoe Stellantis deze massale elektrificatie zal realiseren. De merken binnen de groep bieden momenteel namelijk al een aantal individuele modellen onder stroom, maar het concern is vooral van plan om met een schone lei te beginnen. Zo stelde het op zijn EV Day een reeks van vier nieuwe, moduleerbare platforms voor die specifiek ontworpen zijn als basis voor elektrische wagens.

Het kleinste platform krijgt de toepasselijke naam STLA Small, waarbij de letters ‘STLA’ worden uitgesproken als “Stella”. Dit platform werd ontwikkeld om elektrische stadswagens en kleine gezinswagens rond te bouwen en kan een batterijpakket huisvesten van 37 tot 82 kWh. Stellantis schat dat een auto met het STLA Small-platform als basis tot 500 kilometer rijbereik zou kunnen halen.

Om ook de luxemodellen te voorzien van een elektrische aandrijflijn werd het STLA Medium-platform ontwikkeld. Op deze basis kunnen auto’s gebouwd worden met een lengte tot ongeveer 4,70 meter, en met batterijpakketten van 87 tot 104 kWh groot. Zo zou de meest efficiënte STLA Medium-auto wel 700 kilometer moeten halen op één volle lading.

De allersterksten uit het Stellantis-gamma komen op het STLA Large-onderstel te staan, ontwikkeld voor auto’s tot wel 5,40 meter lang. Dan denken we dus vooral aan uit de kluiten SUV’s of Amerikaanse muscle cars. Dit flinke platform biedt genoeg ruimte voor 101 tot 118 kWh aan batterijen, goed voor een geschatte autonomie tot wel 800 kilometer.

Dan lijkt de hele automarkt wel gedekt, zou je denken, maar Stellantis heeft nog een vierde platform achter de hand. Terreinwagens en pick-ups zoals de Jeep Wranger of RAM 1500 worden namelijk naar aloude traditie gebouwd bovenop een ladderchassis, waar dan de carrosseriedelen op gemonteerd worden. Om ook voor deze modellen een elektrisch alternatief te bieden heeft Stellantis het STLA Frame-platform ontwikkeld. Dit onderstel biedt genoeg ruimte voor meer dan 200 kWh aan batterijen, waarmee een toekomstig model gemakkelijk de 800 kilometer rijbereik moet kunnen halen.

Technologie voor de toekomst

Om jaarlijks zo’n 2 miljoen auto’s per platform te kunnen bouwen zal Stellantis ook zelf instaan voor de ontwikkeling van zijn batterijen, en ook daar heeft de groep al plannen voor. Zo zullen ze twee verschillende types batterijen produceren: één van de nikkel-gebaseerde soort zoals we dit tegenwoordig het vaakst zien, en een tweede batterij met minder edelmetalen erin verwerkt. Zo hoopt Stellantis een batterij te kunnen aanbieden die 20% goedkoper is dan het gewoonlijke type.

Daarnaast zijn de ingenieurs druk in de weer met de ontwikkeling van een solid state-batterij, een revolutionaire soort accu die een veel grotere energiedichtheid zou kunnen realiseren dan de batterijen die we nu gebruiken. Stellantis schat deze nieuwe accu te kunnen lanceren in 2026. Nog dichterbij is een eerste model op waterstof: zo gaf de CEO van Opel al aan dat we nog dit jaar een Vivaro-bestelwagen met brandstofcel mogen verwachten.

De start van het Stellantis-concern biedt heel wat nieuwe mogelijkheden voor de individuele merken. Door hun krachten te bundelen en expertise uit te wisselen zullen er in de komende jaren heel wat nieuwe, ecologische modellen de revue passeren. We hebben er dus een nieuwe grootmacht bij in de autosector—niet alleen op vlak van verkoopcijfers maar ook op vlak van technologische vooruitgang.

Tekst: Joram Van Acker
Foto’s: Stellantis