Toyota investeert miljarden in batterijen

woensdag, 08 september 2021 19:57
Toyota investeert miljarden in batterijen

Hoewel Toyota de EV-switch lang heeft tegengehouden, maakt ook de Japanse constructeur zich op voor de elektrische omwenteling. Ze investeren liefst 13,5 miljard dollar in batterijtechnologie.

De grote specialist van hybride voertuigen maakt zich dan toch op voor een 100% elektrische toekomst. Toyota investeert liefst 13,5 miljard dollar (11,4 miljard euro) in batterijtechnologie. Daarbij focussen ze zich niet enkel op bestaande accupakketten, maar ook op solid-statebatterijen. Die zouden reeds in de loop van 2025 productierijp kunnen zijn en ook gebruik worden voor de hybride modellen van Toyota. Uiteindelijk willen de Japanners toe naar nikkel- en kobaltvrije batterijen die de helft goedkoper zijn dan de huidige accu's.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
toyota

Gerelateerde items (op tag)

Test: Toyota bZ4X AWD Premium, Smaken en kleuren

Een nogal vreemde naam voor Toyota’s eerste volledig elektrisch model. De “bZ” in de naamgeving staat voor “Beyond Zero”, want dit is de eerste in een reeks EV’s bij Toyota,.die telkens dat voorvoegsel zullen meekrijgen.

Test: Toyota Corolla Cross Hybrid, Onopvallende zuinigheid

Na de Aygo X en Yaris Cross, kan Toyota’s populaire model de Corolla niet achterblijven, met ook een SUV- of cross-over-afgeleide. Dixit Toyota Corolla Cross. De gelijkenissen met een gewone Corolla zijn echter ver te zoeken. Dit is een eigen ontwerp, waar geen koetswerk- of uiterlijke kenmerken overeenkomen met zijn hatchback- of break-broer. De Corolla Cross meet 4,46 meter lang, voor een breedte van 1,83 meter en 1,62 meter hoogte. Ware het niet van zijn opvallende rode kleur van onze testversie – een optie van 1.250 euro – valt de Corolla Cross niet op in het straatbeeld. Maar dat hoeft helemaal geen nadeel te zijn, niet iedereen loopt er graag opvallend bij.