Is de Volkswagen ID.Buzz AD een gamechanger?

woensdag, 08 september 2021 20:03
Is de Volkswagen ID.Buzz AD een gamechanger?

Op de IAA van München 2021 presenteert Volkswagen de ID.Buzz AD, een elektrisch busje dat autonoom kan rijden op niveau 4. De productieversie zou klaar moeten zijn tegen 2025.

De uitdagingen voor de elektrische auto zijn groot, maar blijven eenvoudig tegenover de hordes die de autonome wagen moet overwinnen. De op de IAA van München 2021 gepresenteerde VW ID.Buzz AD toont waar Volkswagen momenteel in staat is. Het elektrische busje dat binnenkort een productieversie krijgt, rijdt zelfstandig tot niveau vier. Dat wil zeggen dat de VW ID.Buzz AD de omgeving kan interpreteren, ook de acties van voetgangers, fietsers en andere verkeersdeelnemers. De door Argo AI ontwikkelde software bekommert zich om de aandrijflijn, het remmen en de stuurbewegingen, zoals een klassieke bestuurder dat zou doen. Maar er moet wel iemand aan boord zijn om een oogje in het zeil te houden.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
volkswagen

Gerelateerde items (op tag)

Volkswagen ID.Buzz: de prijzen!

We hebben eindelijk de Belgische prijs van de Volkswagen ID.Buzz, het elektrische busje met retrolooks. Verrassing: hij wordt niet goedkoop.