TRAXIO en UNIZO samen multimodaal op pad

maandag, 13 september 2021 16:07
TRAXIO en UNIZO samen multimodaal op pad

Sinds 1996 vraagt de Week van de Mobiliteit de nodige aandacht voor een duurzame mobiliteit en een bewust autogebruik. Ook dit jaar zullen er van 16 tot 22 september tal van initiatieven genomen worden om deze sensibiliseringsactie in de aandacht te zetten.

Mobia, het samenwerkingsverbond tussen de mobiliteitsfederaties Febiac, Traxio en Renta, stelt tijdens zijn webinar op 14 september zijn visie voor over de mobiliteit van morgen.

Een aantal personeelsleden van TRAXIO voegen op donderdag 16 september de daad bij het woord en kiezen die dag voor een multimodale verplaatsingsmethode. De ene met de fiets, de andere met de motor en nog een andere met het openbaar vervoer gecombineerd met een step. Alle verbindende trajecten gebeuren uiteraard te voet.

Initiatiefnemer Luc Schets, Manager Member Services bij TRAXIO legt uit: “Of we ons nu verplaatsen als particulier om naar de winkel te gaan of naar de sportclub, of we nu naar kantoor gaan of op professioneel klantenbezoek gaan, … het is perfect mogelijk om verschillende manieren van mobiliteit te combineren. Ze hebben allemaal hun meerwaarde, al dan niet in grote of kleine mate. Concreet vertrekken we allemaal bij ons thuis. Plaats van afspraak is Waasland Motors in Temse waar we door zaakvoerder Hedwig Vergauwe zullen ontvangen worden”.

Het idee voor deze symbolische actie vond meteen de nodige bijval bij UNIZO Oost-Vlaanderen en zij besloten om samen mee op pad te gaan. Jos Vermeiren, Directeur UNIZO Oost-Vlaanderen, geeft verdere tekst en uitleg. “Wij vonden het een leuk idee om ons aan te sluiten bij dit initiatief en samen de verplaatsing te maken. Uiteraard heeft het aardig nog wat voeten in de aarde om de overstap van het ene vervoersmiddel naar het andere soepel te laten verlopen. Bv. je fiets of step meenemen op het openbaar vervoer is soms nogal omslachtig, maar we willen aantonen dat er alternatieven zijn voor het duurzaam gebruik van de auto. Elk initiatief levert zijn bijdrage en kan mensen aanzetten om verder na te denken over de multimodale alternatieven om zich te verplaatsen.”

Klinkt het niet vreemd in de oren dat net een autofederatie als TRAXIO uitpakt met een dergelijk initiatief? “Neen, net integendeel”, aldus Luc Schets, “Het autobedrijf van de toekomst evolueert meer en meer naar een aanbieder van mobiliteit in de breedste zin van het woord en wil hierbij de consument optimaal begeleiden in zijn of haar behoefte om zich op de meest duurzame manier te verplaatsen.”

Afspraak op donderdag 16 september om 10u bij Waasland Motors, Kapelanielaan 2c, 9140 Temse.