Ford Focus EV wordt baby-Mach-E met elektrische VW-technologie

donderdag, 16 september 2021 09:39
Ford Focus EV wordt baby-Mach-E met elektrische VW-technologie

De elektrische Ford Mustang Mach-E is slechts het begin van wat een heus EV-offensief moet worden. In 2023 komt er een compacter model dat bouwt op het MEB-platform van Volkswagen. Een opvolger voor de Ford Focus Electric?

De Ford Mustang Mach-E is slechts het begin, de elektrische SUV geldt immers als vaandeldrager van een gamma dat zich de komende jaren zal elektrificeren. Om de elektrische auto toegankelijker te maken voor een groter publiek, werkt voor aan compactere modellen. En dan denken we in de eerste plaats aan een opvolger voor de Ford Focus Electric. Dat zal geen klassieke hatchback worden, eerder een cross-overmodel zoals de Citroën ë-C4 en de Renault Mégane E-Tech Electric. De productiestart staat gepland voor begin 2023.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
ford

Gerelateerde items (op tag)

EcoReview – Ford Mondeo Clipper Hybrid: bewezen laatbloeier

Ford is begonnen aan zijn hybride-offensief en dat zullen we geweten hebben. Naast een hele resem plug-inhybrides op basis van de Kuga, Explorer en zelfs de Transit bestelwagen brengt het merk voor het eerst ook een zelfladende versie van de Mondeo Clipper op de markt. Wij trokken erop uit met Fords grootste break onder stroom.