Cleantech-hub Snowball pioniert met een slim laadplein

woensdag, 22 september 2021 14:36
Cleantech-hub Snowball pioniert met een slim laadplein

Bedrijven worden vandaag meer dan ooit gestimuleerd om hun salariswagens te elektrificeren. Elektrificatie gaat echter verder dan de wagen alleen. Ook de vraag naar slim energiemanagement en intelligente laadoplossingen zijn in stijgende lijn. Snowball, een kantoorgebouw in Harelbeke, wil het goede voorbeeld geven met zijn laadplein van meer dan 50 intelligente Smappee-laadpunten.

Iedereen aan de stekker

Eind 2020 kreeg de fleetsector voor het eerst een deadline op zijn verbrandingsmotoren voorgeschoteld. Vanaf 2026 zullen alleen nog auto’s met een CO2-uitstoot van 0 g/km volledig fiscaal aftrekbaar zijn. We mogen ons in de komende jaren dus verwachten aan een fikse toename aan auto’s met een stekker, en bij stekkers horen natuurlijk stopcontacten.

Volgens Delphine Van Hoecke, PR-Manager bij cleantech-bedrijf Smappee, zullen heel wat firma’s echter genoodzaakt zijn om nog verder te denken dan enkel de eigen vloot. “Bedrijven zullen natuurlijk moeten voorzien in voldoende laadpalen voor hun eigen voertuigen, maar daarnaast ook laadmogelijkheden moeten bieden voor hun klanten.” Niet alleen salariswagens elektrificeren namelijk in sneltempo maar de particulier volgt op de voet. “Zo zullen steeds meer kantoorgebouwen nood hebben aan een uitgebreid of zelfs modulair laadplein en zullen er ook oplossingen gezocht moeten worden om netzekerheid te garanderen.”

Heel wat bedrijven zitten natuurlijk nog met vragen omtrent die overstap naar elektrisch rijden. “Er zijn bijvoorbeeld veel verschillende laadpalen op de markt, en men weet niet altijd welke te kiezen. We krijgen ook vaak de vraag of de infrastructuur van het kantoorgebouw zo’n laadplein wel aankan, en hoe de auto’s optimaal geladen kunnen worden met zonne-energie. Daarnaast horen we ook zorgen over het beheer van de laadpalen en -sessies, of zelfs hoe om te gaan met het vergoeden van laadbeurten die medewerkers thuis uitvoeren.”

Snowball als hyperefficiënte hub

Om zelf in de praktijk antwoorden te vinden op die vragen heeft Smappee zijn thuisbasis gevestigd in Snowball. Dit kantoorgebouw langs de E17 in Harelbeke beschikt niet alleen over een enorm laadplein maar zit ook nog eens boordevol technologie om zo zelfvoorzienend en toekomstbestendig mogelijk te zijn.

“De bedoeling van Snowball is om een voorbeeld te zijn van een energieneutraal gebouw dat werkt met innovatieve technologieën die optimaal aangestuurd worden door een Smappee-energiemanagementsysteem,” legt Delphine Van Hoecke uit. Zo beschikt het gebouw bijvoorbeeld over zonnepanelen en een opslagbatterij van 2,5 megawatt, waartussen het Smappee-brein doordacht kan schakelen. “De zonne-energie wordt dus optimaal ingezet om te voorzien in de energienoden van het gebouw en het laadplein, en daarnaast stuurt het systeem de overschotten naar de opslagbatterij die dan de uitwisseling doet met het net.”

Het energiemanagementsysteem van Smappee kijkt ook verder dan enkel de elektriciteit. “Het verbruik van gas en water worden eveneens in de gaten gehouden,” legt Delphine uit. “Ook daar heeft Snowball een troef achter de hand, want het gebouw koelt en verwarmt door middel van een ijsbuffer.” Dat is in essentie een soort tank onder de grond die gevuld is met water. In de zomer geeft het gebouw zijn overtolloge warmte af aan dat water en in de winter wordt warmte uit dat water gebruikt om te verwarmen, waarbij het water bevriest. “Alles om zo energieneutraal mogelijk te zijn,” licht de PR-Manager van Smappee toe.

50 Smappee-laadpalen

Smappee biedt ook de mogelijkheid om laadpunten voor elektrische wagens in het energiemanagementsysteem te integreren, een kans die Snowball niet onbenut laat. “Op de parking van het kantoorgebouw vind je meer dan 50 laadpunten, waaronder ook twee snelladers die tot 350 kW kunnen laden,” verklaart Alexandra Vanhuyse, Managing Director bij Snowball. “Zo bewijst Snowball dat een groot laadplein hand in hand kan gaan met efficiënt energiemanagement.”

Dat de laadpalen door Smappee ontwikkeld werden betekent dat ze naadloos geïntegreerd zijn in het energiemanagementsysteem van het gebouw. “Daardoor kan de Smappee-module optimaal gebruik maken van overtollige zonne-energie voor het opladen van de wagens, en tegelijk ook vermijden dat er te grote pieken ontstaan wanneer heel wat auto’s en apparaten tegelijk stroom vragen. Daarbij zal het systeem de laadpunten overigens nooit volledig uitschakelen maar wel slim doseren wanneer het gebouw meer stroom vraagt, zodat de elektrische rijders niet voor verrassingen komen te staan.”

Het interessantste aan het laadplein van Snowball is misschien wel het dashboard dat Smappee bij zijn laadpalen voorziet. “Daardoor hebben we als beheerder in real-time inzicht in hoeveel laadpunten er actief zijn, wat er verbruikt wordt en wat het opbrengt. Maar het dashboard biedt nog heel wat meer dan data,” gaat Alexandra verder. “Zo hebben we de mogelijkheid om prioriteiten in te stellen voor bepaalde werknemers of kan het verbruik van het Smappee-laadpunt dat bij de werknemer thuis geïnstalleerd is gecompenseerd worden via hetzelfde systeem. Het laadplein wordt ook opengesteld voor toevallige passanten die hun laadsessies dan starten via een QR-code of via één van de vele generieke laadpassen waarmee de Smappee-laadpalen compatibel zijn. Daarnaast kunnen we ook gratis laadpasjes aan onze klanten en bezoekers geven zodat ze kunnen laden tijdens hun bezoek.”

Proeftuin

Dat Snowball en Smappee zo nauw samenwerken is geen toeval: naast hun gelijklopende ambities zijn beide bedrijven ook opgericht door hetzelfde team. “Stefan Grosjean, de CEO van Smappee en Snowball, is een serial entrepreneur met een oprechte bekommernis om het milieu,” legt de PR-Manager van Smappee uit. “Met Snowball wil hij zijn ervaring in energie en ondernemen—die hij jarenlang heeft opgebouwd—delen met andere ondernemers en cleantech-bedrijven.”

Daarom wil Snowball naast een voorbeeld ook een proeftuin zijn voor andere bedrijven die begaan zijn met het milieu. “Zo wil Stefan van het gebouw een echte cleantech-hub maken waar bedrijven terecht kunnen om hun toepassingen te testen in de proeftuin, kennis kunnen uitwisselen en expertise kunnen opdoen zodat cleantech-innovatie gestimuleerd wordt.”