Wat weten we al over de elektrische Porsche 718 (2024)?

vrijdag, 24 september 2021 15:38
Wat weten we al over de elektrische Porsche 718 (2024)?

Het uiterlijk van de elektrische opvolger van de Porsche 718 Cayman/Boxster hebben we al gezien met de Mission R-conceptcar, maar wat weten we al over de techniek van deze elektrische sportwagen?

Porsche werkt aan een elektrische 718 Cayman en Boxster, zoveel is al even duidelijk. We kregen recent zelfs een een voorproefje te zien van de EV-sportwagen met de Mission R-conceptcar, een elektrische racewagen die duidelijk het formaat had van een 718, maar wel een elektrische aandrijflijn van 1.000 pk onder de kap had. De nieuwe Porsche 718 zou in 2024 het levenslicht moeten zien, en nog even in tandem met de benzineversie van het model te koop moeten zijn. Wat weten we al?

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
porsche

Gerelateerde items (op tag)

De Macan stelt nieuwe normen: de eerste volledig elektrische SUV van Porsche

Porsche lanceert zijn tweede volledig elektrische model: de nieuwe Macan met tot 470 kW (639 pk) sterke aandrijflijnen levert E-Performance op elk terrein en een hoge mate van dagelijkse bruikbaarheid. Prestaties op sportwagenniveau gaan gepaard met krachtig snelladen met oplaadvermogens tot 270 kW en een WLTP-rijbereik tot 613 km.

Intensieve tests met succes doorstaan

Voordat de ingrijpend vernieuwde versie van de Taycan in het voorjaar van 2024 op de markt komt, ondergaat de volledig elektrische sportwagen momenteel de laatste intensieve tests. De sportberline-, Cross Turismo- en Sport Turismo-modellen van de nieuwe generatie hebben zo’n 3,6 miljoen testkilometers afgelegd op testbanen, racecircuits en openbare wegen verspreid over de hele wereld. En ook nog eens in de meest extreme omstandigheden, met temperaturen die varieerden van +53 graden Celsius in Death Valley in Californië tot -41 graden Celsius ten noorden van de poolcirkel in Finland.

De prestaties en efficiëntie van de nieuwe Macan op de proef gesteld

Porsche onderwerpt het prototype van de volledig elektrische Macan aan een veeleisend en slopend testprogramma om de opvolger van de succesvolle SUV voor te bereiden op zijn nakende wereldpremière. Het voertuig is een volledig nieuwe ontwikkeling. De ingenieurs van Porsche hebben kosten noch moeite gespaard tijdens de ontwikkeling en het testwerk.

De snelste elektrische auto van Zuffenhausen

Porsche-ontwikkelingsrijder Lars Kern heeft zichzelf op de Nürburgring overtroffen: in een preserie-Taycan zette hij een rondetijd neer van 7:07,55 minuten op de Nordschleife. Deze officiële rondetijd is maar liefst 26 seconden sneller dan tijdens zijn laatste recordrit, in een Taycan Turbo S Sport berline uitgerust met het Performance-pack in augustus 2022.