Opvolger Toyota Prius krijgt PHEV-versie op waterstof

maandag, 27 september 2021 14:53
Opvolger Toyota Prius krijgt PHEV-versie op waterstof

De opvolger van de Toyota Prius zou ook aangeboden worden met een plug-inhybride aandrijflijn op waterstof. Opgepast: het gaat niet om een FCEV met brandstofceltechnologie, zoals dat het geval is bij de Toyota Mirai.

De Toyota Prius draait al een tijdje mee, waardoor de huidige generatie van de hybride pionier niet helemaal meer meekan met de snel slimmer wordende concurrentie. Maar daar hoopt de Japanse constructeur snel een mouw aan te passen, want de opvolger van de Toyota Prius zou ook een plug-inhybride variant op waterstof krijgen. Verwachte introductiedatum: eind 2024, begin 2025. Dat wil overigens niet zeggen dat de volgende generatie niet langer verkocht zal worden met een hybride set-up, zoals dat momenteel het geval is.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
toyota

Gerelateerde items (op tag)

Test: Toyota bZ4X AWD Premium, Smaken en kleuren

Een nogal vreemde naam voor Toyota’s eerste volledig elektrisch model. De “bZ” in de naamgeving staat voor “Beyond Zero”, want dit is de eerste in een reeks EV’s bij Toyota,.die telkens dat voorvoegsel zullen meekrijgen.

Test: Toyota Corolla Cross Hybrid, Onopvallende zuinigheid

Na de Aygo X en Yaris Cross, kan Toyota’s populaire model de Corolla niet achterblijven, met ook een SUV- of cross-over-afgeleide. Dixit Toyota Corolla Cross. De gelijkenissen met een gewone Corolla zijn echter ver te zoeken. Dit is een eigen ontwerp, waar geen koetswerk- of uiterlijke kenmerken overeenkomen met zijn hatchback- of break-broer. De Corolla Cross meet 4,46 meter lang, voor een breedte van 1,83 meter en 1,62 meter hoogte. Ware het niet van zijn opvallende rode kleur van onze testversie – een optie van 1.250 euro – valt de Corolla Cross niet op in het straatbeeld. Maar dat hoeft helemaal geen nadeel te zijn, niet iedereen loopt er graag opvallend bij.