Volvo weert leer in elektrische modellen

woensdag, 29 september 2021 13:00
Volvo weert leer in elektrische modellen

In het interieur van de elektrische Recharge-modellen van Volvo zal je geen leer meer vinden.

Volvo is er altijd als de kippen bij om te vertellen hoe voorbeeldig ze zijn. Denk maar aan de switch naar een geëlektrificeerd gamma en aan de maximumsnelheid van 180 km/u voor alle modellen. Nu laat de Zweedse constructeur weten dat de Volvo C40 Recharge geen leer zal gebruiken. En dat dat vanaf nu zo zal zijn voor alle elektrische modellen van het merk. Uit bezorgdheid voor de impact van de wereldwijde veehouderij op het milieu.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
volvo

Gerelateerde items (op tag)

Volvo Cars verdubbelt inzet voor het klimaat

Terwijl de wereldleiders zich voorbereiden op de klimaattop COP28 in Dubai, is het belangrijker dan ooit dat bedrijven nog een stap verder gaan op het gebied van klimaatactie. Vandaag kondigen we aan dat we de inzet voor ons actieplan – dat nu al een van de meest ambitieuze in de auto-industrie is – nog verder zullen uitbreiden door te streven naar 75% minder CO2-uitstoot per auto tegen 2030 ten opzichte van het uitgangspunt in 2018.

Kleine auto in laatste rechte lijn voor grote award: elektrische Volvo EX30 op shortlist voor European Car of the Year

De Volvo EX30, een van de drie nieuwe volledig elektrische modellen die door het merk in de afgelopen 12 maanden werden gelanceerd, staat op de shortlist voor de prestigieuze European Car of the Year-award 2024. De volledig elektrische Volvo EX30 werd geselecteerd door een invloedrijke jury van 59 toonaangevende autojournalisten uit 22 markten en neemt het op tegen zes andere kandidaten in een laatste stemronde eind februari 2024. De winnaar wordt bekendgemaakt op 26 februari 2024.