Porsche Taycan rijdt op Continental banden

vrijdag, 15 oktober 2021 12:06
Porsche Taycan rijdt op Continental banden
  • Porsche Taycan leverbaar met Continental zomer- en winterbanden
  • Eerste uitrustinggoedkeuringen voor PremiumContact 6 en WinterContact TS 860 S
  • Continental levert banden aan zes van de tien meest succesvolle fabrikanten van elektrische voertuigen

Hannover, Duitsland, 28 september 2021. Porsche vertrouwt op de premiumbanden van Continental als onderdeel van de eerste uitrusting van de Taycan. Continental's PremiumContact 6 zomerbanden en WinterContact TS 860 S winterbanden zijn goedgekeurd - allemaal met XL-markering voor verhoogde belastingskracht. De PremiumContact 6, ADAC-testkampioen in de grote zomerbandentest van 2021, werd speciaal ontwikkeld voor sportief en comfortabel rijden, en biedt niet alleen een korte remafstand, maar ook een bijzondere bochtstabiliteit, zelfs bij hoge snelheden. De WinterContact TS 860 S combineert betrouwbare prestaties in de sneeuw met een goede stuurprecisie voor een uitstekende handling op droog wegdek.

 

"Bij elektromobiliteit spelen de laagst mogelijke rolweerstand, lage geluidsemissies en een hoog draagvermogen van de band een belangrijke rol. Bij de originele uitrusting wordt natuurlijk ook veel belang gehecht aan de rijeigenschappen van de band, omdat die een grote invloed hebben op het rijgedrag van het voertuig. De Porsche Taycan is een goed voorbeeld van high-performance elektrische voertuigen met een hoog rijplezier. In deze voertuigen staan veiligheidsrelevante eigenschappen bij hoge snelheden en een perfecte afstemming van de band op het voertuig centraal bij het bandenontwerp", zegt Dr. Holger Lange, hoofd bandenontwikkeling voor de eerste uitrusting van Continental.


De goedkeuring van de Porsche Taycan onderstreept de sterke positie van Continental in het segment van banden voor volledig elektrische voertuigen. In 2020 vertrouwden zes van de tien fabrikanten van elektrische voertuigen met het grootste volume wereldwijd op de hoogwaardige technologische expertise van Continental voor hun banden voor eerste montage.

 

 

Getagged onder:
porsche

Gerelateerde items (op tag)

De Macan stelt nieuwe normen: de eerste volledig elektrische SUV van Porsche

Porsche lanceert zijn tweede volledig elektrische model: de nieuwe Macan met tot 470 kW (639 pk) sterke aandrijflijnen levert E-Performance op elk terrein en een hoge mate van dagelijkse bruikbaarheid. Prestaties op sportwagenniveau gaan gepaard met krachtig snelladen met oplaadvermogens tot 270 kW en een WLTP-rijbereik tot 613 km.

Intensieve tests met succes doorstaan

Voordat de ingrijpend vernieuwde versie van de Taycan in het voorjaar van 2024 op de markt komt, ondergaat de volledig elektrische sportwagen momenteel de laatste intensieve tests. De sportberline-, Cross Turismo- en Sport Turismo-modellen van de nieuwe generatie hebben zo’n 3,6 miljoen testkilometers afgelegd op testbanen, racecircuits en openbare wegen verspreid over de hele wereld. En ook nog eens in de meest extreme omstandigheden, met temperaturen die varieerden van +53 graden Celsius in Death Valley in Californië tot -41 graden Celsius ten noorden van de poolcirkel in Finland.

De prestaties en efficiëntie van de nieuwe Macan op de proef gesteld

Porsche onderwerpt het prototype van de volledig elektrische Macan aan een veeleisend en slopend testprogramma om de opvolger van de succesvolle SUV voor te bereiden op zijn nakende wereldpremière. Het voertuig is een volledig nieuwe ontwikkeling. De ingenieurs van Porsche hebben kosten noch moeite gespaard tijdens de ontwikkeling en het testwerk.

De snelste elektrische auto van Zuffenhausen

Porsche-ontwikkelingsrijder Lars Kern heeft zichzelf op de Nürburgring overtroffen: in een preserie-Taycan zette hij een rondetijd neer van 7:07,55 minuten op de Nordschleife. Deze officiële rondetijd is maar liefst 26 seconden sneller dan tijdens zijn laatste recordrit, in een Taycan Turbo S Sport berline uitgerust met het Performance-pack in augustus 2022.