BMW i4: Elektrisch rijden zonder compromissen - in samenwerking met BMW

vrijdag, 29 oktober 2021 13:37
BMW i4: Elektrisch rijden zonder compromissen - in samenwerking met BMW

Onder zijn consensuele kleedje blijkt de BMW i4 stiekem de perfecte elektrische auto: achter zijn klassieke look schuilt een gezinsberline die even praktisch is als sportief en even duurzaam als performant – ook vanuit energetisch oogpunt.

De transitie naar elektromobiliteit is niet iets dat je als autoconstructeur zomaar op een-twee-drie doet. Bij BMW ging dit proces gepaard met een lange denkoefening die al enkele jaren geleden werd aangevat. Dat mondde uiteindelijk uit in een slimme strategie, die intussen al flink aan overtuigingskracht heeft gewonnen. Vanaf dit jaar wil de BMW-groep zijn verkoop van elektrische voertuigen met 50 procent verhogen. Daarvoor beschikt de constructeur vandaag over vijf voertuigen: de i4, iX, iX3, i3 en de MINI Electric. En het is nog lang niet gedaan, want dat aanbod zal snel worden uitgebreid: tegen 2025 zal het gamma al dertien 100% elektrische voertuigen omvatten.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
bmw

Gerelateerde items (op tag)

Maak kennis met de BMX iX2 en de BMW X2 bij De Mey

BMW De Mey en & BMW Verhulst nodigen u graag uit voor een exclusieve kennismaking met de nieuwste toevoegingen aan ons BMW-gamma: de BMW iX2 en de BMW X2. We bieden u de gelegenheid om de drie concessies van De Mey te ontdekken: Maldegem, Knokke en onze recente aanwinst, BMW Verhelst in Oostende.

Uitzonderlijke saloncondities bij BMW Van den Broeck

Geniet tijdens de maand januari van uitzonderlijke saloncondities bij BMW Van den Broeck op alle modellen, inclusief EV wagens.
We zijn gedurende de hele maand elke zondag open van 10u00 tot 17u00 en verwelkomen u met een hapje en drankje, wacht niet langer en ontdek het BMW rijplezier in al zijn vormen en kleuren!

Tot binnenkort in onze toonzaal te Dilbeek, Ring uitrit 13.

https://vandenbroeck.bmw.be/

Test: BMW i5 eDrive40, De zakenauto bij uitstek

BMW kiest voor hun elektrisch gamma geen apart design, maar plakt er enkel de i voor. Een BMW i5 is qua uiterlijk niet onderscheidend van een 5-reeks met verbrandingsmotor of plug-in hybride-aandrijving. Een bewuste keuze, in tegenstelling tot concurrent Mercedes die wel een eigen lijn kiest voor hun EQ-gamma. Wij hebben er geen probleem mee en mochten op pad met de nieuwe BMW i5 eDrive40.

Test: BMW iX1 Xdrive30

Nieuwe EV-instapper bij BMW heeft het allemaal
BMW biedt zijn nieuwe X1 meteen ook aan als elektrisch alternatief. Dat doen zij trouwens met meer modellen, denk maar aan de 7-serie (i7) of de binnenkort te lanceren nieuwe 5-serie (i5). Logischerwijze krijgt ook de kleinste SUV een “i” voor zijn typebenaming om uit te komen op iX1 Xdrive30, waarbij de Xdrive voor vierwielaandrijving staat. Wij gingen op pad.