REEDS 40.000 BESTELLINGEN: DACIA SPRING MAAKT DE ELEKTRISCHE WAGEN TOEGANKELIJK

vrijdag, 19 november 2021 20:38
REEDS 40.000 BESTELLINGEN: DACIA SPRING MAAKT DE ELEKTRISCHE WAGEN TOEGANKELIJK
  • Dacia noteerde in 8 maanden tijd meer dan 40.000 bestellingen voor Spring
  • Spring is een veroveringsmodel, want de meeste klanten zijn nieuw voor het merk

Sinds oktober trekken de eerste klanten enthousiast naar het Dacia-net om Dacia Spring in ontvangst te nemen die ze tussen maart en juni 2021 hebben voorbesteld.

Deze voorbestellingen, een nooit gezien initiatief in diverse Europese landen (Frankrijk, Italië, Duitsland, Roemenië, Spanje, enz.), oogstten heel wat succes, met meer dan 16.000 reserveringen op drie maanden tijd.

En daar blijft het niet bij. Overal in Europa, zowel in steden en voorsteden als op het platteland, blijft Spring verleiden, met meer dan 5.000 nieuwe bestellingen per maand sinds juli.

Op de Belgisch-Luxemburgse markt noteerden we tussen maart en november meer dan 650 bestellingen.

Door een zuiver elektrische stadswagen met de look van een SUV binnen het bereik van een zo groot mogelijk publiek te brengen, gaat Dacia mee met zijn tijd. Dacia Spring kan bogen op een uitzonderlijk gebruiks- en laadgemak en een rijbereik tot 305 kilometer in de stad (WLTP city-cyclus, 230 kilometer over de gemengde WLTP-cyclus). Dat maakt hem tot een relevante mobiliteitskeuze voor de meeste Europeanen, die gemiddeld ongeveer 30 kilometer per dag afleggen. Bovendien wordt hij verkocht tegen een onklopbare prijs: in België is Dacia Spring verkrijgbaar vanaf 17.190 euro incl. btw.

Als kampioen van de zuiver elektrische mobiliteit richt Spring zich voornamelijk tot klanten van het merk die reeds overtuigd zijn van de Dacia-troeven: essentieel, robuust, betaalbaar en met de beste verhouding waarde/prijs.

Toch is Spring in de eerste plaats een veroveringsmodel want de meeste klanten kopen hiermee voor het eerst een Dacia (8 op 10 klanten bijvoorbeeld in Frankrijk).

Getagged onder:
dacia

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Dacia Spring: gamma en prijzen België

Spring, die in 2021 werd gelanceerd, vond sinds zijn lancering in Europa al meer dan 140.000 eigenaars. 2023 was een recordjaar met 61.803 verkochte exemplaren wereldwijd, een stijging met 26,4 procent ten opzichte van 2022. Hij is het op twee na meest verkochte elektrische model op de Europese particuliere markt en draagt bij tot de democratisering van de elektrische mobiliteit.

Eerste test: Dacia Spring EXTREME 65

Budget-EV krijgt update

In 2021 lanceerde Dacia – dat deel uitmaakt van de Renault-groep – een eerste elektrische auto. De Dacia Spring is een A-segmenter van 3,73 meter lang, 1,77 meter breed, voor een hoogte van 1,51 meter. Sinds de lancering verkocht Dacia 110.000 exemplaren van de Spring.

De Spring was tot op heden enkel verkrijgbaar met een motorvermogen van 45 pk. Daar komt nu verandering in met een upgrade naar een vermogen van 65 pk. Dit kadert in de nieuwe merkidentiteit die in 2022 gelanceerd werd met het nieuwe logo, dat er veel frisser uitziet dan voorheen. Tevens lanceert Dacia in het ganse gamma de EXTREME-uitrustingslijn. Extreme staat voor outdoor en lifestyle en dat vertaalt zicht in nieuwe kleuren ‘slate blue’ en ‘cedar green’ in combinatie met koperen elementen, die onder andere in de buitenspiegelkappen en de logo’s terugkomen. Een hippe Dacia Spring zowaar. Of de auto ook zo hip is als zijn uiterlijk wil laten uitschijnen, dat gaan wij na tijdens een testrit in de binnenstad van Wenen.

Wanneer je plaats neemt in de stoelen uit één stuk, is het zoeken naar de startknop. Die is er niet. Dit is de eerste en waarschijnlijk de enige elektrische auto die je start zoals een conventionele motor, door te draaien aan de sleutel in het contact. De versnellingen bedien je met een ronde draaiknop in de middenconsole met keuze uit P, N of D. Ook de handrem lossen doe je manueel, met de traditionele hendel tussen de zetels.

Dacia goes extreme

Het strategische plan ‘Renaulution’, dat in januari 2021 werd voorgesteld door Luca de Meo, CEO van Renault Group, bepaalde een duidelijk actieplan voor Dacia: het territorium van het merk uitbreiden door voort te bouwen op meer dan vijftien jaar succes, de waarden herbevestigen en een steeds modernere aantrekkingskracht nastreven.