Polestar 2: +68 pk met OTA-update van €1000

zaterdag, 20 november 2021 17:10
Polestar 2: +68 pk met OTA-update van €1000

Net als Tesla maakt Polestar zijn auto's krachtiger met een simpele software-update. Maar in tegenstelling tot Tesla moet je bij Polestar wel betalen voor het genoegen...

Voor wie nog twijfelt tussen de Polestar 2 (Long Range) Dual Motor en de Single Motor, heeft Polestar net een extra troef gegeven aan de krachtigere versie: nog meer kracht. Je kan namelijk de Performance-update krijgen, die het vermogen doet stijgen van 408 pk (300 kW) en 660 Nm naar 476 pk (350 kW) en 680 Nm. Ook eigenaars van bestaande modellen kunnen genieten van deze extra portie vermogen, die 3 tienden van de sprinttijd van 0 naar 100 km/u snoept, nu 4,4 seconden. De inspiratie voor deze upgrade komt van de experimentele sport-Polestar 2 vanop Goodwood.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
polestar

Gerelateerde items (op tag)

Move2Green bespreekt de unieke Polestar 2 BST 270!

Hallo iedereen, hier zijn we weer met een nieuwe review. Na de waanzinnige Tesla Model X Plaid dachten we een meer gangbaar model te bespreken, maar plots werd een nieuw specialleke geleverd waar wij u heel graag over vertellen: deze Polestar Model 2 BST 270.

Deze elektrische wagen met nickname ‘The Beast’ is een creatie ontstaan uit de technologische kennis van 100% elektrische wagens en hun passie in de automobielindustrie. De wagen werd onthuld als experimentele wagen op Goodwood, mogelijk de meest toonaangevende autoshow ter wereld, waar het zijn kunnen demonstreerde en kon rekenen op zeer veel aandacht van het publiek. Dit succes kon Polestat niet negeren waardoor zij besloten deze wagen in beperkte oplage te produceren. Resultaat: de Polestar BST 270 die wij hier bespreken, 1 van de – je raadt het al – 270 exemplaren wereldwijd. De Polestar 2 BST 270 is meer dan een visueel sportievere Polestar 2. De ingenieurs gingen specifiek op zoek naar de ideale componenten om het rijgedrag en vermogensafgifte te perfectioneren.

Ontmoet de EV Polestar 3

Polestar stelt officieel de nieuwe EV Polestar 3 voor. Deze 5-zits is het eerste Polestar-voertuig dat in Amerika gemaakt is, alsook de eerste SUV van het bedrijf. “De Polestar 3 is een krachtige elektrische SUV die de zintuigen prikkelt met een uitgesproken Scandinavisch design en uitstekende rijdynamiek”, zegt Polestar CEO Thomas Ingenlath. De SUV heeft een vermogen van 380 kW en 910 Nm. Het stevige, brede postuur en de aandacht voor aerodynamica maken van deze wagen een echte SUV. Zowel de motorkap als de achterspoiler bevatten een aerodynamische vleugel om de rijervaring te optimaliseren. Verder geven de dual-blade koplampen deze wagen een herkenbare uitstraling. Binnenin creëren de interieurmaterialen met duurzame eigenschappen een luxegevoel. Het ontbreekt deze wagen ook niet aan technologische snufjes. Dit is de eerste auto van Polestar met gecentraliseerde aansturing via de Nvidia Drive core computer, gebaseerd op software van Volvo Cars. Deze aansturing voorziet hoogwaardige veiligheidsfuncties voor de bestuurder. Ook entertainment wordt voorzien met het Snapdragon Cockpit Platform. Via dit platform geniet je van HD-schermen en eersteklas surround geluid.

Polestar 3 in première op feesteditie van het Autosalon

Van 14 tot en met 22 januari 2023 vindt in Brussels Expo op de Heizel de 100ste editie van het Autosalon plaats. 2 jaar na de laatste fysieke editie is de autosector enorm veranderd. Deze jubileumeditie staat dan ook volledig in het thema van nieuwe, duurzame maar toch dynamische technologie. En laat dit nu net perfect aansluiten bij de Polestar modellen.